Balkonhek, welke stijl past bij jou?

3 min gelezen

Een balkonhek wordt door veel mensen aangeschaft. Toch wil je ook dat het hek rondom je balkon niet alleen functioneel is maar er ook mooi uitziet en dat het een bepaalde sfeer uitstraalt. Er zijn dan ook verschillende hekken te kiezen voor rondom je balkon. Ieder balkonhek heeft een andere uitstraling en creëert een andere sfeer. Er zijn vier verschillende hekken van elkaar te onderscheiden.

Glashekken voor rondom het balkon

Een wat luxere variant van een balkonhek is een glashek. Een glashek is een hekwerk met daarin glazen platen. Glashekken zie je terug op verschillende plaatsen. Zo zie je het regelmatig als galerij-hekwerk, terrashek of bij een frans balkon. Je kunt kiezen voor een helder glaswerk waardoor je alsnog heerlijk van je uitzicht kunt genieten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een geblindeerd glashek, zodat je wat meer privacy hebt op jouw balkon of dakterras. Beide varianten zijn van veiligheidsglas en zijn voorzien van dubbele ruit. De dikte van het glas is afhankelijk van waar het glas wordt geplaatst. Wanneer het glas veel te maken krijgt met wind of extreme weersomstandigheden, is er wat dikker glas nodig dan wanneer dit niet het geval is.

Striphekken met speels effect

Daarnaast kun je bij een balkonhek kiezen voor een striphek. Striphekken zie je vaak terug als balustrade en bij een frans balkon. Een striphek is te leveren in iedere standaard RAL-kleur, waardoor je veel keuzes hebt. Bij striphekken wordt er gebruik gemaakt van een waaiereffect. Op korte afstand en van voren lijkt het hekwerk meer open en transparant, maar als je er schuin tegenaan kijkt zie je een meer gesloten geheel. Het waaiereffect geeft dus een speels effect aan jouw balkon, maar heeft daarnaast ook een stoere moderne uitstraling.

Spijlhekken worden veel gebruikt als balkonhek

Het meest bekende hek voor het balkon is een spijlhek. Je ziet dit type hekwerk overal terug, zowel als balustrade of als hekwerk op een dakterras of balkon. Het spijlhek is het meest standaard hek voor rondom je balkon of terras. De spijlen worden op een vaste afstand van elkaar gezet, waardoor het voldoet aan het bouwbesluit voor hekwerken en balustrades. Dit is dus gegarandeerd een veilig balkonhek. Wil je toch een uniek ontwerp, dan kunnen de spijlen van het hekwerk naar wens worden gemaakt. 

Onderhoudsvriendelijke lamellenhekken

Tot slot is er de keuze voor lamellenhekken. Dit type hekwerk heeft een elegante en slanke uitstraling. Daarnaast biedt dit hekwerk meer privacy, waardoor het veel wordt gebruikt op een dakterras. Handig om te weten is dat dit type hek ook onderhoudsvriendelijk is, waardoor het ook lang mooi blijft. Een lamellen hekwerk is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor er altijd een variant is die past bij jouw wensen. 

Maatwerk balkonhek   

Natuurlijk is het altijd nodig om een hek voor een balkon op maat te maken. Ieder balkon heeft een andere maat, waardoor ieder hek ook automatisch een andere maat moet hebben. Toch valt er meer onder maatwerk. Wanneer jouw gewenste hek voor het balkon er niet tussen zit, kan Renoparts deze alsnog voor jou realiseren. Zo kun je een hek voor het balkon helemaal aanpassen en samenstellen op maat, zodat het aansluit bij jouw balkon en voldoet aan jouw wensen.