Boomkwekerij Opheusden

2 min gelezen
boomkwekerij in Opheusden

Boomkwekerij Opheusden: het groene hart van Nederland

Opheusden, het kleine dorp in de Betuwe, staat alom bekend als de boomkwekerij van Europa. Dit charmante dorpje is de thuisbasis van een bloeiende industrie die jaarlijks miljoenen bomen produceert. De rijke kleigrond en het gunstige klimaat maken Opheusden tot de ideale locatie voor boomkwekerijen. Het gebied is dan ook uitgegroeid tot een internationaal erkend centrum voor boomteelt. Lees er hier meer over.

1600 hectare

De boomkwekerij in Opheusden bestaat uit meer dan 160 kwekerijen die samen een oppervlakte van ongeveer 1600 hectare beslaan. Hier worden bomen gekweekt in allerlei soorten en maten, van jonge zaailingen tot volwassen exemplaren die direct in parken en tuinen kunnen worden geplant. Het bekendst is de regio om zijn laanbomen, die wereldwijd worden geëxporteerd naar landen als Duitsland, Frankrijk en zelfs China.

Vakmanschap en innovatie

Wat Opheusden zo uniek maakt, is de combinatie van vakmanschap en innovatie. De kwekers zijn vaak familiebedrijven die hun kennis en expertise van generatie op generatie hebben doorgegeven. Deze diepgewortelde traditie wordt gecombineerd met moderne technieken, zoals GPS-gestuurde machines en geavanceerde irrigatiesystemen. Hierdoor kunnen de bomen onder optimale omstandigheden groeien, wat resulteert in producten van de hoogste kwaliteit.

Particulieren. hoveniers, grote steden en overheden

De boomkwekerijen van Opheusden leveren niet alleen aan particulieren en hoveniers, maar ook aan grote steden en overheden. De bomen uit Opheusden dragen bij aan groenere steden, betere luchtkwaliteit en een hogere biodiversiteit. De export is een belangrijke economische motor voor de regio en speelt een sleutelrol in de wereldwijde vergroening. Met een indrukwekkende geschiedenis en een sterke focus op duurzaamheid, blijft Opheusden toonaangevend in de boomteeltsector. Of je nu op zoek bent naar een specifieke boomsoort of geïnteresseerd bent in de nieuwste trends in groenvoorziening, de boomkwekerij in Opheusden is de plek waar je moet zijn. Hier worden niet alleen bomen gekweekt, maar ook de toekomst van ons groene landschap vormgegeven. Lees ook ons blog over de milieu-effecten van kunstgras.