De voordelen en nadelen van laminaat, PVC en een keramische vloer op een rij.

2 min gelezen
Vloer

Voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is erg sterk. Zelfs zo sterk dat deze vloer langer meegaat dan laminaat en vinyl. Een PVC vloer is erg sterk en deze vloer gaat jarenlang mee. Hoe komt dit? Doordat er een goede slijtlaag op de PVC vloer zit, ontstaan er bijna geen grove beschadigen. Een PVC vloer is gemakkelijk in onderhoud. De vloer houd goed vocht tegen. Daarnaast is de vloer gemakkelijk in onderhoud. Als je de vloer af en toe stofzuigt of dweilt dan blijft de PVC vloer goed schoon. Een PVC vloer staat bekend vanwege het geluiddempende effect. De vloer is warmte doorlatend, daardoor zal de vloer snel aangenaam aanvoelen. Een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming. Op zoek naar goedkoop laminaat?

Nadelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is op zich niet goedkoop. Een PVC vloer is een vloer die erg dun is. Het is daarom nodig om een egale basisvloer aan te leggen. Anders gaan er oneffenheden doorwerken in de PVC vloer.

Voordelen laminaat

Laminaat is erg kleurvast. Daarnaast zijn laminaat vloeren bestand tegen vocht. Ook is er een grote variatie aan laminaatvloeren. Je kunt de vloeren eenvoudig plaatsen. Ook hoef je weinig onderhoud te verrichten aan een laminaatvloer. De prijs van een laminaatvloer valt ook erg mee. Daarnaast gaan laminaatvloeren wel 25 jaar mee zonder dat ze onderworpen moeten worden aan onderhoudsbehandelingen.

Nadelen laminaat

Een laminaatvloer heeft verschillende nadelen. Zo heeft een laminaatvloer een harder oppervlak dan een houten vloer. De vloer voelt minder warm aan dan een houten vloer hierdoor. Ook zijn krassen en beschadigingen goed zichtbaar.

Keramisch parket voordelen

Keramisch parket staat bekend om verschillende voordelen. Er is bijna geen slijtage bij deze vloeren. Daarnaast is de vloer ook krasvast. Keramisch parket is goed te combineren met vloerverkoeling of vloerverwarming. Keramisch parket is heel erg stabiel. De vloer kan zonder plint worden gelegd.

Keramisch parket nadelen

De vloeren kunnen relatief prijzig zijn. De vloer kan worden gelegd door extra kwaliteitseisen. Keramisch parket leggen duurt vrij lang. Het gaat je veel tijd kosten.