Een huis (gedeeltelijk) slopen. Zo doe je dat!

2 min gelezen
Slopen

Het kan zijn dat je een deel van je woning wilt slopen. Een muur eruit slopen bijvoorbeeld. Dit kun je doen om een grotere kamer te maken. Er zijn verschillende soorten sloopwerkzaamheden die je kunt uitvoeren. Zo kun je spreken van licht sloopwerk, alles tot aan de muren laten slopen en alles tot aan de fundering slopen. Ook is het mogelijk om een huis compleet te slopen. 

Sloopbedrijf inschakelen

Als je je woning wilt uitbouwen of als je een bouwval hebt gekocht, dan is het slim om een bouwbedrijf in te schakelen. Als je een (deel) van de woning gaat slopen, dan is het belangrijk om  vakkennis te hebben. Het moet namelijk nauwkeurig gebeuren, zonder dat de rest van woning beschadigt kan raken. Een sloopbedrijf kan echt een uitkomst zijn. Een professional met jarenlange ervaring is Kwakkel. Zij kunnen ervoor zorgen dat alles perfect gesloopt wordt en dat alles goed wordt afgewerkt. Het resultaat zal je verbazen.

Gemiddelde kosten van sloopwerk

Als je een lichte sloopklus wilt uitbesteden aan een sloopbedrijf dan ben je zo’n 1500 euro kwijt. Het kan ook zijn dat je een sloopklus tot aan de muren laat uitvoeren. Dan ben je zo’n 3000 euro kwijt. Ook kan het zijn dat alleen de fundering laat staan. Dan ben je vaak een bedrijf van 5000 euro kwijt aan sloopkosten. Als je een huis compleet sloopt moet je al gauw denken aan 7500 euro. Ook een container met bouwafval afvoeren gaat je tussen de 230 en 2500 euro kosten. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid afval. Bovenstaande kosten zijn gemiddelde kosten per 150 m2. 

Zelf slopen?

Als je zelf wilt gaan slopen dan moet je een sloopvergunning hebben. Heeft de gemeente of de omgevingsdienst een sloopmelding ontvangen? Het kan dan voorkomen dat de gemeente voorwaarden gaat stellen voor de sloop. Het is namelijk belangrijk om de sloopwerkzaamheden verantwoord te laten uitvoeren. De voorwaarden zijn er op gericht om zoveel mogelijk overlast en onveilige situaties te voorkomen of beperken. Zorg dat je nooit alleen gaat slopen. Als er iets verkeerd gaat dan heb je tenminste nog iemand om je te helpen. Bezoek de website van Kwakkel.