Een praktische lamp voor de woonkamer

2 min gelezen
booglamp

Als je de vaste patronen in je huis wilt doorbreken, denk dan eens aan een booglamp. Deze lampen hebben een bijzondere vorm en zijn zeer praktisch. Ze vallen direct op in de woonkamer. Het mooie van deze lampen is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Krijg je vrienden op bezoek en wil je wat meer licht boven de eettafel? Pak de booglamp op en zet hem bij de eettafel neer. Je kunt deze lampen op verschillende plekken neerzetten. Deze lampen zijn echt een aanwinst voor iedere plek in de kamer.

De booglamp is tijdloos

De booglamp kan je eigenlijk altijd wel neerzetten in huis en gaat goed met verschillende interieurstijlen. Wanneer je voor een booglamp kiest met een neutrale kleur, weet je zeker dat je altijd goed zit. Een booglamp is ook heel praktisch voor woningen waar enkele tot geen plafondlampen opgehangen kunnen worden. Je pakt de booglamp op en zet hem op de plek waar jij meer licht wilt hebben. Er zijn booglampen waar veel licht vanaf komt en die dus niet onder doen voor een plafondlamp. Naast de booglampen zijn er natuurlijk nog meer mooie lampen voor in de woonkamer. Een lamp die ook tijdloos is en overal kan, is de staande lamp zwart.

Een staande lamp in de woonkamer

Naast de booglampen past een staande lamp ook goed in de woonkamer. Je hebt staande lampen op een of zelfs meerdere poten. Sommige zijn wat kleiner en kan je in een kleinere ruimte kwijt. Je hebt ook hele grote lampen die op een driepoot staan. Heb je een plek in de woonkamer waar eigenlijk niet zo veel aan is? Denk er dan eens aan om hier een staande lamp te plaatsen. Hiermee kleed je direct de plek aan waar je eigenlijk niet zo goed van wist wat je ermee kon doen.

Verschillende fittingen

Booglampen kunnen verschillende fittingen hebben. In de meeste booglampen zit de E27 fitting. Een E27 fitting is voor een grote lamp en geeft een mooi licht. Om geld te besparen op de energierekening is het goed om een led lamp te gebruiken voor je lampen. Heb je nog oude lampen? Het is een goed idee om deze te verwisselen voor led lampen. Misschien denk je nu dat het geld kost, maar je zal zien dat je de lampen gaat terugverdienen op je energierekening.