een woonkamer zoals in de woonbladen

2 min gelezen

Je kent het vast wel, je zit heerlijk met een kopje thee in je huis pak op de bank heerlijk te bladeren in de woonbladen. Weg dromen van de mooie plaatjes en iedere minuut verliefder worden op de nieuwe trends. Vervolgens is het boekje uit en kijk je naar je eigen woonkamer, daar kan ook wel wat nieuws op de vloer en de bank, die wel heerlijk ligt, is toch ook wel aan vervanging toe. Dit overkomt mij iedere maand wanneer mijn nieuwe blad weer op de mat valt. Al maanden ben ik aan het sparen voor een nieuwe inrichting maar ik durf het eigenlijk niet zo goed. Mijn woonkamer wordt toch nooit zo mooi als de woonkamers in de bladen denk ik dan.

Toch wel hoop?

Een goede vriendin van mij heeft de opleiding binnenhuisarchitect gedaan. Zij heeft mij al een aantal keer aangeboden om mij te helpen met een plattengrond maken maar dit hield ik eigenlijk altijd een beetje af. Ik moet het toch zelf kunnen?! Nou je ziet het, er is nog helemaal niks van terecht gekomen. Wel heb ik gekeken naar vloeren, wat ik leuk zou vinden. Nu twijfel ik vooral tussen de pvc vloeren en de parketvloeren. Beide mogelijkheden vind ik namelijk erg mooi maar ja, een houten vloer vind ik wel weer een beperking in het interieur. Hout op hout vind ik namelijk echt niet mooi, zeker niet met grote meubels. De pvc vloeren heb je ook in de welbekende beton look en dat vind ik al heel erg lang gaaf, toch weet ik ook weer niet of dat echt een tijdloze trend is of dat over 3 jaar iedereen die nu beton heeft liggen, alweer een nieuwe vloer er in heeft laten leggen.
Toch besloot ik om een aantal vragen mij mijn vriendin neer te leggen, al snel kwam ze op de koffie met al haar werk spullen en voordat ik het wist, had ik een heuse sessie met een binnenhuisarchitect.

Alles is uitgetekend en klaar om te bestellen

Stiekem had mijn vriendin al wat voor werk gedaan. Zij weet natuurlijk wat ik mooi vind en wat ik echt niet in huis wilde hebben. De twijfel van de beton pvc vloeren was al snel van de baan want in het geheel klopte het gewoon allemaal. Daarnaast past de pas geplaatste keuken ook heel erg mooi bij de betonvloer. Inmiddels is alles al uitgezocht op internet, het meubilair en de kleur op de muur. Nu is het nog een kwestie van alles bestellen en dan kunnen ik en mijn vriendin er een ware woonbladen woonkamer van maken.