Het inrichten van een kleine tuin

2 min gelezen

Niet iedereen heeft een achtertuin van de grootte van een voetbalveld en dat is totaal geen probleem. Woningen met een kleinere tuin kunnen het namelijk net zo aangenaam maken, zodat we tijdens warme dagen ook hier heerlijk kunnen genieten.

Een aannemer voor het inrichten van de tuin kan er met verschillende trucs voor zorgen dat je tuin er optisch groter uitziet. Echter dien je hier wel de portemonnee voor te trekken. Wij geven je alvast gratis een aantal tips die je zelf toe kunt passen om jouw tuin er mooi uit te laten zien.

Het groter laten lijken van je tuin

Wil jij je tuin er graag net wat groter uit laten lijken? Dan zijn er een aantal manieren om dit te doen. Ten eerst is het belangrijk om alle ruimte die je in je tuin hebt zo goed als mogelijk te benutten. Probeer daarbij vanuit de hoeken te denken en naar binnen te werken. Achterin je tuin kun je gebruik maken van donkere planten om zo meer diepte te creëren.

Een andere manier om je tuin er groter uit te laten lijken is door grote tegels te gebruiken wanneer je een terras en bestrating in je tuin hebt. Grote tegels in een kleine tuin klinkt erg tegenstrijdig, maar dit zorgt er juist voor dat jouw tuin er optische groter uit lijkt te zien. De tegels zijn er in verschillende soorten en maten, maar een bekende grote maat zijn 60×60 tuintegels.

Werk je tuin strak af en herhaal bepaalde elementen

Het is verstandig om alles strak af te werken in je tuin. Wanneer alles er strak uitziet komt het namelijk ook groter over. Daarnaast is dit een manier om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je tuin, want wanneer je een beperkt aantal vierkante meters in je tuin hebt dan is het belangrijk om iedere meter zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Door alles er strak en afgewerkt uit te laten zien kun je ook een bepaald element, zoals een struik of plant, herhalen. Dit fopt onze ogen dat iets dat wordt herhaald ook verder gaat dan we zien en geeft een gevoel dat er dus meer is.

Ga verstandig om met kleuren

Het kleurgebruik heeft ook een groot optisch effect op de tuin. Probeer een rustig effect te creëren. Daarbij is het goed om na te denken over de kleuren van de verschillende elementen in je tuin. Denk aan de planten, maar ook de meubelen en bijvoorbeeld de woning zelf. Het beste is om een patroon te maken tussen de verschillende elementen die elkaar versterken en samen rust uitstralen.

Heb je juist een kleine woning en wil je deze groter laten lijken? Bekijk dan de tips op deze website.