Hoe kun je tuinkamers het beste inrichten?

2 min gelezen
Metalura

Een tuinkamer is een fantastische toevoeging aan je tuin. Je kunt hier het gehele jaar door heerlijk van de tuin genieten, ook als de weersomstandigheden minder goed zijn. Misschien heb je al een mooie tuinkamer uitgekozen, maar je moet deze kamer natuurlijk nog inrichten. Hoe kun je tuinkamers nu het beste inrichten? We leggen hier meer over uit in dit artikel.

tuinkamers

1. Bepaal de sfeer

Voordat je je tuinkamer gaat inrichten kun je het beste eerst de sfeer bepalen. Houd je van strak? Dan is een moderne of industriële stijl aan te raden. Bij beide stijlen gebruik je voornamelijk neutrale kleuren. De industriële stijl is echter nog wat stoerder dan de moderne stijl. Dit effect creëer je met robuuste materialen, zoals beton en hout.

Ga je liever voor gezellig en knus? Dan past een landelijke stijl waarschijnlijk beter bij je. Hierbij maak je gebruik van natuurlijke materialen en decoreer je de kamer met kleurrijke accessoires.

2. Kies een vloer uit

Het inrichten van je tuinkamer begint met het kiezen van een vloer die past bij de sfeer die je zojuist hebt gekozen. Bij een landelijke sfeer past een houten vloer het beste. Ga je voor modern? Dan is een lichte vloer een betere keuze. Bij een industriële stijl kun je voor een houten of betonnen vloer kiezen.

tuinkamers

3. Richt je tuinkamer in

Er zijn veel soorten meubels te verkrijgen voor tuinkamers. Om te bepalen welke meubels het beste in je tuinkamer passen, zul je eerst moeten bedenken waarvoor je de tuinkamer wilt gaan gebruiken. Wil je hier graag kunnen dineren of kom je hier liever tot rust met een goed boek? Zo kun je bepalen of je liever een eettafel met stoelen of een loungebank in de kamer plaatst. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zowel een eettafel als een loungebank te plaatsen.