Hoe onderhoud je hout in de tuin?

2 min gelezen

Hout is vaak erg mooi in een interieur. Ook in de tuin kan het goed tot zijn recht komen, mits je het natuurlijk op de juiste manier gebruikt. Misschien wil je ook graag hout in je tuin, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken. Hout is vaak erg kwetsbaar, dus het is wel zaak dat je het op de juiste manier behandelt. Hoe onderhoud je hout in de tuin? Dat lees je in dit artikel.

Houten overkappingen

Wil jij graag een houten overkapping in je tuin? Groot gelijk! Neem hiervoor bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Tuinhoutcentrale. Heb je eenmaal een houten overkapping, dan is het belangrijk dat je hier genoeg aandacht aan besteedt. Leeg de goten bijvoorbeeld, maak de afvoer schoon en plaats een filter zodat je verstopping voorkomt. Houd de overkapping ook bladervrij. 

Tuinmeubels

Ga je voor houten tuinmeubels? Een houten tuinset kun je in de winter prima binnen neerzetten. Al helemaal als je een schuur tot je beschikking hebt. Zorg er wel voor dat er voldoende geventileerd kan worden in de schuur. Je wilt natuurlijk niet dat vocht het materiaal aantast. Je kunt er ook voor kiezen om de meubels op het terras te laten staan, bijvoorbeeld onder een overkapping. Daarnaast is het ook mogelijk om tuinmeubilair af te dekken met een zeil of met plastic.

Houten bloembakken

Ook houten bloembakken kunnen erg mooi zijn in je tuin. Deze kun je gerust onder de overkapping plaatsen, zodat ze beschermd zijn. Heb je deze niet, dan geldt ook hiervoor dat je dit het beste in de schuur kunt zetten om ervoor te zorgen dat er geen water bij kan. In sommige gevallen zul je de bakken leeg moeten halen, zodat je in het voorjaar weer opnieuw planten erin kunt plaatsen.