In welke volgorde moet je je tuin gaan aanleggen?

2 min gelezen
Tuinbrug

Als je je tuin gaat aanleggen, dan is de volgorde van groot belang. Veel mensen die in een nieuwbouwwoning gaan wonen, willen een nieuwe tuin aanleggen. Een paar mooie planten daar, een paar mooie bomen daar. Toch is het belangrijk om voordat je aan de slag gaat een goed uitgekiend plan te hebben. Het is slim om hiervoor naar een hovenier te gaan. Een hovenier kan jou precies zeggen hoe en wat. Hoveniers houden doorgaans dezelfde werkwijze erop na. In dit artikel wordt de volgorde van hoe je een tuin moet aanleggen uitgelegd. Bekijk de website van Hout en Steenhandel Kortenhoef.

Gebruik een graafmachine

Als je een graafmachine gebruikt dan ben je veel sneller dan als je met de schep de tuin aan gaat leggen. Als je een nieuw huis hebt, dan heb je vaak dat storende grondlagen dieper onder het oppervlak zitten. Met een kraan kun je in een paar uur de grond klaar maken om te bewerken.

Schutting

Als je klaar bent met de grond leggen, dan kun je daarna het beste de schutting te plaatsen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een heg te plaatsen.

Betegelen

Als de grond goed ligt, dan kun je het beste beginnen met betegelen. Betegelen kun je het beste door een vakman laten doen. Het is belangrijk dat de tegels waterpas worden gelegd. Als je zelf de tegels gaat leggen kan dit natuurlijk ook, het is wel belangrijk om een waterpas te hebben. Zorg dat je kwaliteit tegels aanschaft die heel wat jaren mee kunnen.

Bouwwerken

Als de grond goed ligt, kun je daarna het beste de tuinhuisjes en pergola’s plaatsen. Ook is het mogelijk om perkjes te gaan indelen door middel van randen.

Beplanting

Als de grond goed ligt, de schutting staat, de tegels liggen en de bouwwerken staan, is het tijd om de beplanting te plaatsen. Het is belangrijk dat de planten op een logische plek geplaatst worden.

Afwerking

Als alles klaar is, kun je het beste daarna de tuinstoelen en tuintafel aanschaffen. Ook kun je de tuin het beste als laatste opleuken met verschillende tierelantijntjes. Veel plezier met je nieuwe tuin!