Met deze tips maak je je woning brandveilig

2 min gelezen
brandveiligheid

Tegenwoordig worden woningen er beter op gebouwd, toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning zo brandveilig mogelijk is. In dit artikel kom je meer te weten over hoe je ervoor zorgt dat je woning brandveilig is. In dit artikel worden de beste tips gegeven om je woning tegen brand te wapenen.

Specialist uitgelicht

Bezoek de website van Boers Advies. Zij geven advies over brandveiligheid en daarnaast doen ze keuringen op bouwkundig gebied. Ook geven ze advies aan particulieren en bedrijven op het gebied van bouwen.

Vluchtroute

Mocht er wel brand ontstaan, dan is het belangrijk om een snel je huis uit te kunnen komen. Er moeten misschien wel meerdere vluchtroutes zijn, stel het vuur heeft zich ernstig verspreid midden in de nacht. Het is slim om eens per maand die vluchtroute te oefenen met de mensen met wie je samen woont.

Rookmelders

Waar rook is, is vuur. Daarom is het slim om rookmelders te plaatsen. Als er vuur ontstaat, dan kun je snel en adequaat handelen. Het beste is als je in de woonkamer en op de slaapkamer een rookmelder plaatst en dan de rookmelders aan elkaar koppelt.

Roken

Het beste is natuurlijk als je helemaal niet rookt. Voor de wel-rokers onder ons. Rook niet binnen. Het beste is om buiten te roken en de peuk goed uit te drukken in een asbak.

Stekkerdozen

Het is belangrijk om stekkerdozen nooit op elkaar aan te sluiten. De warmte kan anders niet goed weg. Een kabelhaspel moet je helemaal uitrollen. Er kan brand ontstaan als je dit niet doet.

Vlam in de pan

Het is misschien veel vaker gezegd, maar voorkom vlam in de pan. Dit is één van de meest voorkomende oorzaken van brand. Als je vlam in de pan krijgt, ga dan niet met water lopen klooien. Het is het beste om een deksel erop te drukken. Er kan dan geen zuurstof bij het vuur komen.

Elektrische apparaten

Het kan zijn dat er brand ontstaat door elektrische apparaten. Het is belangrijk om apparaten te gebruiken die niet een beschadigd snoer of adapter hebben.