Muren opknappen

3 min gelezen
accu heggenschaar

Af en toe loop je in je huis en zal je bij jezelf bedenken dat je je muren wilt gaan opknappen. Dit kan zijn omdat je de muren niet meer zo mooi vindt of omdat je aan iets anders toe bent. Dit zijn allemaal dingen waar je tegen aan kan lopen op het moment dat je een eigen woning hebt. Het kan ook zo zijn dat het je eerste woning is die je op gaat knappen. Dit is uiteraard helemaal iets leuks om aan te gaan pakken. 

Beton verven

Er zijn heel wat verschillende muren. Zo kun je een betonnen muur hebben. Het is dan verstandig om voor betonverf te kiezen of een betonlook verf. Dit dekt het beste en zal het mooiste in je woning uit komen. Je voorkomt dan dat er bijvoorbeeld vlekken op de muur komen. Door verkeerde verf kunnen er vlekken ontstaan. Daarnaast kan de verf er op de duur ook weer af gaan vallen in hele kleine deeltjes. Dit is uiteraard ook niet iets wat je wilt als je net alles hebt geschilderd. Zo kun je bijvoorbeeld betonlook verf bij homeofconcrete.com kopen. 

Het kan zijn dat bepaalde betonverf niet zo heel erg mooi vindt. Beton cire is dan zeker een goed alternatief. Dit is erg mooie verf die goed dekt. Goed dekkende verf is zeer handig om te hebben. Zo zal je niet meerdere malen over de verf heen hoeven te verven. Vaak is één a twee lagen zeker genoeg om de volledige muur te dekken. Dit is erg fijn als je er niet zo van houdt om steeds maar weer te moeten gaan verven. Verven is namelijk zeker niet voor iedereen weggelegd. 

Chalk paint

Het hoeft niet zo te zijn dat je van een betonnen look houdt. Je zal dan ook voor chalk paint kunnen kiezen. Dit is erg mooie verf, maar hij wordt nog niet zo vaak gebruikt. De verf kan op vele plekken in huis gebruikt worden. Dit is dan ook erg handig als je meerder muren dezelfde look zal willen geven. Zo kun je direct aan de slag met deze mooie verf en kun je ook kijken wat het beste past. Niet elke verf is mooi in elk huis. Het is dan ook altijd verstandig om het eerst in het klein uit te proberen, voordat je direct de hele muur wilt gaan aanpakken.

Misschien wil je juist wel meerdere soorten verf in je woning hebben. Chalk paint en betonverf kun je gewoon gaan combineren in je woning. Dit maakt het misschien nog wel een heel stuk mooier dan wanneer je constant dezelfde verf blijft gebruiken. Het is niet al te moeilijk om de juiste winkel te vinden voor betonverf of beton cire. Beton cire kopen bij betoncire.shop is namelijk zeker een hele goede optie. De verf is van uitstekende kwaliteit en je kunt er heel wat mee verven. Zo hoef je niet steeds maar weer heel wat verf te gaan kopen. Je hebt aan één keer vaak wel genoeg om alles te kunnen verven. Dit ligt er wel aan hoe veel je wilt gaan verven.