Rolluiken periodiek reinigen en afstellen

2 min gelezen

Rolluiken periodiek reinigen en afstellen

Om je rolluiken mooi te houden, moet je ze periodiek reinigen en afstellen. Maar is dat iets wat je zelf kunt doen of is het beter dit aan een vakman over te laten? Het antwoord op deze vraag vind je in dit artikel!

Waarom rolluiken reinigen?

Door de jaren heen verzamelt er zich veel vuil en stof op je rolluiken. Door ze periodiek schoon te maken, blijven ze soepel bewegen, verleng je de levensduur en voorkom je onnodige storingen. Ook heb je te maken met bewegende delen die zo nu en dan moeten worden bijgesteld, zodat ze goed blijven werken.

Rolluiken laten reinigen en afstellen door bedrijf

Bij veel rolluik installateurs kun je een onderhoudscontract afsluiten. Zoals wanneer je rolluiken van Frisse Zonwering koopt. Dan hoef je niet zelf het dak op en wordt alles netjes voor je schoongemaakt. Ook kan de monteur je rolluiken dan nog even afstellen, zodat deze soepel blijven bewegen. Zo blijft alles goed werken en heb je er langer plezier van!

Zelf rolluiken schoonmaken of uitbesteden?

Op de begane grond kun je de rolluiken natuurlijk gemakkelijk zelf periodiek reinigen met een sopje. Op de eerste verdieping en de zolder is dat natuurlijk een ander verhaal. Wanneer je de rolluiken sluit om ze schoon te maken kun je er van binnen natuurlijk niet meer bij. Dat betekent dat je de ladder op moet en dat zien veel mensen niet zitten. Ook moet je maar net een ladder hebben die stevig en lang genoeg is. En zelf rolluiken afstellen, weet je hoe dat moet? Het grote voordeel van het inhuren van een professioneel bedrijf voor het periodiek reinigen en schoonmaken van je rolluiken, is dat je zelf het dak niet op hoeft en dat deze de luiken ook nog even kan afstellen. Wil je toch besparen? Maak de benedenverdieping dan vast schoon, dan doet de monteur daar alleen het afstellen! Lees hier meer over huis en tuin!