Tips voor een moderne inrichting van je woonkamer

2 min gelezen

Na een lange werkdag wil je het liefst neerploffen op de bank in de woonkamer, dus wil je het interieur ook zo ingericht hebben dat je er comfortabel voelt en tot rust komt. Nu is de vraag hoe kun je een woonkamer zo inrichtendat het zowel modern is als comfortabel? Lees hieronder verder voor een aantal tips.

Kleuren

Bij een modern interieur heb je vaak een zachte en simpele kleurenschema, zoals bijvoorbeeld wit, lichtgrijs, beige en soms ook wel combinaties zoals bijvoorbeeld zwart met wit. Deze kleuren creëeren namelijk een gevoel en atmosfeer waardoor de ruimte ten eerste opgeruimd lijkt, maar het geeft ook een gevoel van comfort en rust waar je uiteraard naar streeft. Daarnaast zorgt het voor een minimalistische, maar een moderne look. Wat fijn is, dat een effen kleur voor de wanden en muren makkelijk gecombineerd kan worden met gekleurde meubels.

Meubels

Bij het kiezen van de meubels kun je kiezen voor een strak design, zoals bijvoorbeeld een kleine minimalistische rechthoekige tafel of een kast waarop je de TV en muziekinstallatie kunt plaatsen. Daarnaast kun je kiezen voor een hoekbank waardoor de woonkamer ook al wat groter kan lijken omdat het aan een kant staat. Overigens, hangt de grootte hiervan natuurlijk af van de woonkamer zelf. Je wilt natuurlijk niet dat de bank je kamer overneemt!

Uiteraard kun je ook kiezen voor kleine stoeltjes of poefjes in een strakke vorm zodat het comfort uitstraalt.

Verlichting

Het kiezen van verlichting kan wel het moeilijkst zijn in het gehele proces van inrichten. Je wilt natuurlijk niet dat het licht te fel is of te wit. Het hebben van witte muren bijvoorbeeld, geeft al wat licht af, dus in principe kun je kiezen voor spotlights in je plafond. Dit maakt het interieur niet alleen modern, maar het geeft ook voldoende verlichting zoals je wenst. Tegenwoordig is het ook zo dat je de sterkte ervan zelf kunt aanpassen naar de sfeer die je wilt in de ruimte, dus is dit alleen maar fijner!

Verwarming en airco

Om het interieur af te maken, wil je natuurlijk lekker warm blijven in de koude winterdagen, maar wil je ook heerlijk kunnen afkoelen tijdens de warme zomerdagen. Nu is het zo dat een radiator veel energie verbruikt en een airco ook. Daarnaast kan een airco voor enorm veel geluidsoverlast zorgen. Maar, ook daar is er een oplossing voor, namelijk een kwalitatieve klimaatplafond. Zo een klimaatplafond werkt op basis van een duurzaam klimaatsysteem waardoor een ruimte zowel verkoeld als verwarmd kan worden. Wat nog fijner is, dat het vrijwel onderhoudsvrij is, dus is het sterk aan te raden om een klimaatplafond te installeren.