Vijf voordelen van zonnepanelen

2 min gelezen

Zonnepanelen plaatsen? Lees eerst dit artikel! Tegenwoordig zie je steeds meer mensen ervoor kiezen om zonnepanelen te laten installeren op hun dak. Zonnepanelen is natuurlijk erg milieuvriendelijk en zorgt ook voor een kostenbesparing. Ben je benieuwd wat nog meer redenen zijn om voor zonnepanelen te kiezen? Na het lezen van onderstaande vijf voordelen ben je overtuigd om ook zonnepanelen te plaatsen. 

Voordelen op een rijtje

  1. Schone en groene energie
  2. Rendement
  3. Slimme investering
  4. Lange levensduur
  5. Besparen op energiekosten

Voordeel 1. Schone en groene energie

Zonne-energie is schone en groene energie. Als je kiest voor energie opwekken met zonnepanelen ben je schoon bezig voor het milieuvriendelijk. Bij verbranding van gas, olie of kolen komt veel CO2-gas vrij. Zonnepanelen zorgen ervoor dat je niks anders hoeft te doen dan de zon op te vangen en om te zetten tot energie.

Voordeel 2. Rendement

Het plaatsen van zonnepanelen zal zorgen voor een uitstekend rendement. Het rendement op de investering in zonnepanelen is ongeveer 10% per jaar. Het rendement is dus vele malen hoger als de rente op je spaarrekening. Een goede reden om te kiezen voor zonnepanelen. 

Voordeel 3. Slimme investering

Investeren in zonnepanelen is enorm slim om te doen. Niet alleen om het rendement waarover we het hierboven hebben gehad. Een andere reden waarom zonnepanelen een slimme investering is, is de waardestijging van de woning. 

Voordeel 4. Lange levensduur

Stroom opwekken door middel van zonnepanelen is heel eenvoudig. Je hoeft geen hoge energieprijzen te betalen aan dure centrales. Zonnepanelen kosten je eenmalig een investering, maar dit verdient zich zeker terug. Zonnepanelen gaan gemiddeld namelijk 25 jaar mee en vergen weinig onderhoud.

Voordeel 5. Besparen op energiekosten

Door zelf stroom op te wekken met zonnepanelen ga je enorm besparen op je maandelijkse elektriciteitskosten. De besparing is vele malen hoger dan de kosten. Met zonnepanelen, uitgaand van een levensduur van 25 jaar, bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer 3 tot 4 keer meer dan de investering.