Wat zijn de mooiste bloemen voor in de tuin?

2 min gelezen

Het hebben van een tuin is geweldig, vooral als je in de tuin een aantal bloemen neer kunt zetten. De bloemen maken de tuin echt af. Het brengt een hoop gezelligheid in de tuin en er zullen veel dieren je tuin door de bloemen weten te vinden. Zo zul je bijvoorbeeld bijen en vlinders in de tuin rond zien vliegen. Als je deze dieren door je tuin ziet vliegen, maakt de tuin direct een beetje magisch. Het kan soms best moeilijk zijn om de bloemen uit te kiezen. De hovenier Dronten (www.reijnoudthoveniers.nl) vertelt je graag wat de mooiste bloemen zijn.

Kersenbloesem

Veruit de mooiste bloem van de wereld is de kersenbloesem. Je kent vast wel de prachtige plaatjes uit Japan als de wereldberoemde kersenbloesem in bloei staat. De prachtige roze en witte bloemen geven de tuin echt iets magisch. Na het bloeien worden de bloemen losgelaten door de boom. De bloesem zal op dat moment een dik tapijt op de grond achterlaten. 

Dahlia

Dahlia’s zijn echte sierbloemen. De prachtige en kleurrijke bollen komen van oudsher uit Zuid-Afrika. De bloemen worden veel gebruikt in bloemencorso’s, maar ze zullen in jouw tuin ook prachtig staan. Er zijn veel verschillende soorten dahlia’s. Zo heb je soorten van 20 centimeter hoogte, maar ook soorten van 2 meter hoogte! 

Kransenboom

De kransenboom is een echte eyecatchre in de tuin. Deze bloemen hebben namelijk de vorm van een hartje. De bloemen bloeien in het voorjaar en zullen je tuin rond valentijnsdag omtoveren tot een romantische plaats!