Wat zijn de voordelen van een bouwpakket trap?

2 min gelezen
Voordelen bouwpakket trap

Steeds meer huishoudens kiezen voor een bouwpakket trap in huis. Niet voor niets, want met een bouwpakket trap profiteer je van verschillende voordelen. Een van deze voordelen is het feit, dat een bouwpakket trap in verschillende varianten aangeboden wordt. Kies bijvoorbeeld tussen een vlizotrap of een steektrap. Een vlizotrap neemt nauwelijks ruimte in beslag, daar deze in het plafond verwerkt kan worden. Een steektrap heeft eveneens weinig ruimte nodig en is geschikter voor een dagelijks gebruik. 

#1: bespaar geld met een bouwpakket trap 

Door voor een bouwpakket trap te kiezen, kun je veel geld besparen. In de basis is een dergelijke trap goedkoper. Daarbij betaal je niets voor de montage hiervan, daar je dit zelf kunt doen. Je bestelt de bouwpakket trap eenvoudig online, waarna deze vaak al binnen enkele dagen bij je wordt afgeleverd.

#2: bespaar tijd met deze doe-het-zelf trappen 

Het feit dat je de bouwpakket trap vaak al binnen enkele dagen in huis hebt, biedt het voordeel dat je veel tijd kunt besparen. Je hoeft niet te wachten tot het moment waarop een monteur of timmerman tijd heeft voor het plaatsen van de trap. Ideaal, wanneer je de trap al op korte termijn nodig hebt. Denk aan een trap die je tegen een hoogslaper wilt plaatsen of als je zoekt naar een goedkope zoldertrap. Het is aan te raden om de trap samen met iemand anders te plaatsen. Denk aan een vriend of familielid. 

#3: werk de bouwpakket trap zelf af

Een derde voordeel is het feit dat je een bouwpakket trap eenvoudig zelf af kunt werken. De trappen worden vrijwel altijd van hout gemaakt. Schuur het hout lichtjes op en lak deze af in de gewenste kleur. Doordat de trappen van hout worden gemaakt, kun je kleine beschadigingen aan de trap gemakkelijk wegwerken. Schuur ook nu het hout lichtjes op en zorg dat de lak opnieuw wordt aangebracht. Stootschade los je op, door de deukjes op te vullen met een houtvuller.