Welke speeltoestel in de tuin past bij welke leeftijd?

2 min gelezen

Wat is er nu leuker voor je kinderen om de hele dag buiten te spelen? Met een speeltoestel in je tuin zorg je ervoor dat je kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Er zijn allerlei soorten en maten speeltoestellen te koop. Dit betekent dat er altijd wel een geschikte speeltoestel voor je kinderen te vinden is. Welke speeltoestel in je tuin past het beste bij welke leeftijd van je kinderen?

Wat houdt een speeltoestel precies in?

Heb je het over speeltoestel in je tuin dan gaat het vaak om een houten constructie. Hier kunnen je kinderen op spelen. Er zijn veel soorten speeltoestellen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan schommels, een speelhuisje met een trap, boomhutten, zandbak, speeltorens of een combinatie van dit alles. Eenmaal een speeltoestel in je tuin staan dan is dit een garantie voor vele uren plezier. Kinderen komen zodoende veel buiten en dat is tegenwoordig heel belangrijk met alle elektronische gadgets waardoor kinderen veel binnen blijven.

Speeltoestellen voor kinderen van één tot vier jaar

Als je jonge kinderen hebt dan zijn zij nog veel bezig met het ontdekken van de omgeving en hoe ze daar het beste in kunnen bewegen. De speeltoestellen die daar het beste bij passen zijn onder andere de zandbakken, speeltoestellen met een kleine glijbaan, kleine speelhuisjes zonder verdieping en met eventueel een kleine glijbaan en nestschommels.

Speeltoestellen voor kinderen van vier tot zeven jaar

Gaan je kinderen naar de basisschool dan hebben ze behoefte aan meer uitdaging en avontuur. Zo kunnen ze hun motorische vaardigheden verder ontwikkelen en krijgen ze nieuwe prikkels. De beste speeltoestellen zijn houten schommels, een hoge speeltoren met veel variatie, grote speelhuizen en kinderhuisje met verdieping en een combinatie van een speeltoestel en schommel.

Speeltoestellen voor kinderen vanaf zeven jaar en ouder

Oudere kinderen vanaf zeven jaar hebben nog meer behoefte aan avontuur en uitdaging. Je kunt bijvoorbeeld de speeltorens uitbreiden met een klimwand of klimnetten. Daarnaast zijn bij jongens de boksbal populair en bij de meisjes ringen en trapezes.