Zelf je tuin bestraten

2 min gelezen
Zelf-tuin-bestraten

Of het nu gaat om je achtertuin, oprit of terras, een bestrating moet goed liggen! Wanneer je besluit om zelf je tuin te bestraten, volg dan dit stappenplan. Ook al ben je niet handig, met dit stappenplan kom je een heel eind. 

Stap 1. Voorbereiding

Voordat je gaat bestraten is de eerste stap om het gebied af te zetten, waarbinnen je gaat bestraten. Dit stuk moet je eerst op de juiste hoogte krijgen, het mag namelijk niet hoger worden dan de waterkering van jouw huis. Je zult dus hoogstwaarschijnlijk grond moeten afgraven en egaliseren. 

Stap 2. Tegels bestellen

Deze stap kun je al onder stap 1 doen. Maar je moet allereerst weten wat de afmetingen zijn, zodat je weet hoeveel tegels je moet bestellen. Je kunt al heel makkelijk online bestrating bestellen bij onder andere Bestratingsmarkt.com. Zoek tegels uit die bij jou passen en die handig zijn bij het gebied waar je ze gaat leggen. 

Stap 3. Bestraten

Je hebt nu de grenzen bepaald van het gebied waar je gaat bestraten, vervolgens is het zaak dat je deze daadwerkelijk gaat leggen. Zorg dat je de juiste machines en gereedschap hebt, zodat je snel kan beginnen. Leg de tegels op het zand en klop deze met een rubberen hamer voorzichtig aan, zodat de tegel waterpas is en je erop kunt staan. Doe dit bij alle tegels, maar zorg dat je tussen elke tegel ongeveer 3mm ruimte houdt. Overige kieren aan de randen kunnen opgevuld worden met zand. Veeg uiteindelijk met een bezig de resten zand op de tegels weg en je tuin is bestraat!