3 tips voor het decoreren van je tuin

2 min gelezen

Sommigen betalen ingehuurde hulp om sommige klusjes te doen, zoals het gras maaien of een bloembed maken, terwijl anderen het zelf doen. Of u nu een tuinman of een hobbyist bent, hier zijn 3 tips die je kan gebruiken wanneer je je tuin versiert (Bron: www.vanvanee.nl).

1. Een waterfunctie toevoegen

Als je je tuin snel en efficiënt wilt indelen, dan zou één manier om dat te doen zijn om een waterpartij toe te voegen. Een waterpartij zou kunnen zijn, een tuinornament zijn met daarin water. Het zou een mooi vogelbad recht in het midden van je tuin kunnen zijn, of het zou een kleine vijver met vissen kunnen zijn, of een fontein kunnen zijn die druppelend water geluid maakt om u te helpen ontspannen.

Tuinbrug

Dergelijke tuin ornamenten zullen je helpen de stemming en de sfeer van je tuin neer te zetten en het zal een aantrekkelijke plek zijn om rond te hangen vooral op een prachtige dag of avond.

2. Spelen met schaal

Als u een uitgestrekte tuin hebt, dan heb je meer ruimte om grotere objecten toe te voegen als decoraties. Een kleinere tuin zal betekenen dat kleinere ornamenten geplaatst kunnen worden. Maar laat dit feit moet je creativiteit niet beperken. Zelfs een kleine tuin kan een of twee grote decoraties hebben zolang je ze goed plaatst en de balans van de tuin niet wordt verstoort.

Voor grotere tuinen, kan je grote stukken en kleinere stukken mengen en spelen met schaal. Kinetische sculpturen zijn vooral populair voor veel weelderige tuinen. Je kan een of twee van deze gebruiken als een brandpunt.

3. Voeg een tuinkamer toe

Ook kan je een tuinkamer toevoegen aan je tuin. Met een tuinkamer is het mogelijk om een sfeervolle plek te creëren waar je gasten kan ontvangen en entertainen. Een tuinkamer geeft ook de mogelijkheid om meer comfort toe te voegen aan je tuin, zoals het plaatsen van een loungeset in de tuin. Of een speciale plek in de tuinkamer voor de bbq. Een tuinkamer kunt u makkelijk laten maken bij van van EE.