Allerlei soorten kunstgras

2 min gelezen

Kunstgras valt tegenwoordig haast niet meer van echt te onderscheiden. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Maar wat is nu het mooiste kunstgras? Wij zochten het voor je uit. Via de website van Vario , Masters in green, hebben we gekeken wat er zoal op de markt is. En wat blijkt? Dat is heel wat.

Van laag tot hoog en van luxe tot zijde

Voordat je verdwaalt in de wereld van kunstgras is het handig eerst te bekijken wat je precies voor wensen en eisen hebt. Wil je bijvoorbeeld dat het gras niet van echt te onderscheiden is en een volumineuze uitstraling heeft? Dan is de kunstgrassoort Sense van het merk Royal Grass wat voor jou. Dit is het meest natuurlijk ogende type kunstgras dat er is. De grasvezels zijn zo natuurlijk mogelijk opgebouwd, waardoor het kunstgras echt net echt lijkt. Elke grasvezel gedraagt zich ook nog eens onafhankelijk van de rest, waardoor het geheel er goedgevuld uitziet.

Liever een tuin die eruitziet alsof je hem net gemaaid hebt? De 25 mm grassprieten van de Silk25 van Royal Grass zien eruit alsof de grasmaaier nog staat af te koelen. Ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook mooi op balkons of in daktuinen. Het sterke gras is ook nog eens haast onverwoestbaar. Voor wie het allemaal wel wat robuuster mag is er de Royal Grass Seda. Relatief goedkoop, maar mooi speels. Dat geeft elke tuin een stoer en wild karakter.

Voordelen van kunstgras

Mensen kiezen steeds vaker voor kunstgras, en dat is niet zo gek. “Nep” gras is niet alleen altijd groen: je hoeft daar ook nog eens helemaal niets voor te doen. Ideaal voor wie graag een natuurlijke omgeving ziet, maar geen zin heeft om regelmatig het gras te maaien. Met kunstgras heb je alle lusten van een groen buiten, maar niet de lasten. Ook het gebrek aan graspollen is voor veel mensen een reden kunstgras te verkiezen boven echt gras. Omdat er geen graspollen verspreid worden krijgen allergieën geen kans op te spelen..