Altijd een vakantiegevoel in je huis

2 min gelezen

Het liefste zou ik het hele jaar door op vakantie zijn. Er zijn zo veel mooie plekken die ik nog niet gezien heb en graag zou willen ontdekken. Helaas kan ik natuurlijk niet zomaar trip na trip maken. Maar ik heb wel een manier gevonden om elke dag een beetje het vakantiegevoel te krijgen. Namelijk door het vakantie- en reisgevoel een beetje in huis te halen! Wil je weten hoe ik dit heb gedaan in mijn huis? Lees dan snel hieronder verder.

Het mooie Midden-Oosten

Allereerst ben ik al jaren gefascineerd met het Midden-Oosten. Ik ben bijvoorbeeld een keer naar Marrakesh geweest en heb daar de hele trip mijn ogen uitgekeken. Alle restaurantjes en barretjes hebben prachtige decoraties en de sfeer die er hangt daardoor is geweldig. Deze sfeer kan je nu heel gemakkelijk in huis halen… Hoe dan? Nou, door gewoon even op de website van Safaary te gaan kijken! Zij verkopen allerlei mooie Arabische en Oosterse meubels en woonaccessoires die je huis in een mum van tijd laten voelen alsof je je in het Midden-Oosten bevindt! 

Een tropisch gevoel

Ook ben ik gek op tropisch regenwoud. Ik heb al in verschillende landen tropische regenwouden bezocht en sta altijd versteld van hoe mooi het is. Het tropisch regenwoud is zo bijzonder omdat nergens anders ter wereld zo veel soorten flora en fauna op een plek zijn te vinden. Dit in je huis creëren is dus zo makkelijk nog niet. Gelukkig bestaan er wel een aantal tropische planten die je (als je er goed voor zorgt) in huis kunt halen. Zo kan je het exotische gevoel, zoals je die ook krijgt in het tropische regenwoud, wel degelijk in huis halen. En wat mij betreft kan je ook nooit genoeg planten hebben… Koop er dus een aantal zodat je het tropische gevoel lekker overal in je huis te voelen is.

Japanse tuin

Tot slot vind ik Japan een heel bijzonder land. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar heb er wel veel over gelezen, gezien en gehoord. Alleen al voor de sushi zou ik heel graag die kant op gaan! Maar wat ik het mooiste vind van Japan en waar Japan denk ik ook wel erg bekend door is geworden, zijn de prachtige tuinen. De tuinen stralen een zee van rust uit en bevatten de meest prachtige vijvers met vissen. Vaak met mooie bruggen over de vijvers waardoor je uren kan rondlopen in deze tuinen. Geen gek idee dus om een beetje van dit Japanse gevoel in je tuin te willen halen. Ook dit is niet zo moeilijk als je even wat plaatjes opzoekt van de Japanse tuinen. Met een paar planten, vissen en stenen heb je het zo voor elkaar.