Appartement kopen Groningen, grote stap

3 min gelezen

Voor veel mensen is het een grote stap, hun eerste koopwoning. Steeds vaker kiezen mensen voor een appartement kopen Groningen. Maar wat heeft Groningen te bieden en waarom kiezen zoveel mensen voor Groningen?

Waarom Groningen?

Steeds meer mensen kiezen voor Groningen en dat is niet zo gek. Groningen is een stad met alle voorzieningen, maar toch voelt Groningen meer aan als een dorp. Daarnaast wonen alle verschillende leeftijden kris-kras door elkaar. Studenten, ouderen, stellen en gezinnen wonen in deze stad allemaal met elkaar samen. Er is genoeg te zien en te beleven en voor de studenten zijn er genoeg mogelijkheden om lekker te feesten. Er is dus voor alle leeftijden van alles te beleven en dat is dan ook de reden waardoor veel mensen kiezen voor een appartement kopen Groningen.

De verschillende buurten

De stad kent vijf stadsdelen en ieder stadsdeel kent weer verschillende buurten. In welke buurt je kiest voor een appartement kopen Groningen, is geheel afhankelijk van jouw wensen. Er zijn vijf populaire wijken waar veel mensen kiezen voor een appartement kopen Groningen. De populairste plek om te wonen is het centrum. Je bent hier van alle gemakken voorzien en restaurantjes en winkels zijn altijd om de hoek. Daarnaast vind je in het centrum veel knusse en trendy appartement. Zowel jongeren als ouderen kiezen ervoor om een appartement kopen Groningen. Ook in de Schilderswijk vind je jong en oud door elkaar. Veel herenhuizen zijn hier omgebouwd tot mooie appartement. Hierdoor is het een gewilde plek bij studenten. Daarnaast vind je hier mooie routes om heerlijk te wandelen en te fietsen en dit is iets waardoor veel ouderen hier kiezen voor een appartement kopen Groningen.

Daarnaast zijn Oosterpoort, Korrewegwijk en de Rivierenbuurt populaire buurten in Groningen.

Soorten appartementen

In Groningen vind je eigenlijk twee soorten appartementen. Zo vind je er nieuwbouwappartementen. Deze staan door de hele stad. De nieuwbouwappartementen zijn van alle gemakken voorzien en je komt ze tegen in verschillende prijsklassen. Zelfs in het oude centrum vind je steeds meer nieuwbouwappartementen. Naast nieuwbouw kom je ook veel karakteristieke appartementen tegen in verbouwde herenhuizen. Deze appartementen kenmerken zich door hoge plafonds en grote ramen. Veel van deze appartementen in oude herenhuizen zijn de laatste jaren flink gerenoveerd, waardoor ze inmiddels ook van alle gemakken zijn voorzien. Er is dus genoeg keuze om te kiezen wat bij je past.

Appartement kopen Groningen

Wanneer je kiest voor een appartement kopen Groningen, is het handig om een goede makelaar in de hand te nemen. Een makelaar heeft kennis over de omgeving, buurt en de verschillende soorten appartementen. Makelaars weten precies waar zij op zoek moeten gaan naar een appartement wat kan voldoen aan jouw wensen. Wanneer een makelaar iets op het oog heeft, plannen jullie samen een bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging staat de makelaar naast jullie om jullie te voorzien van het beste advies. Een makelaar heeft ervaring en beschikt over het juiste inzicht, waardoor bij een makelaar bijvoorbeeld gebreken eerder op zullen vallen dan bij jullie als potentiële kopers. 

Een goede makelaar in de hand nemen biedt dus veel voordelen. Kies bijvoorbeeld voor de makelaar Namaco Groningen.