Cedar hout

2 min gelezen

Cedar wordt voor verschillende doeleinden gebruikt in houtbewerkingsprojecten. Het heeft een van nature aromatische geur en is van nature bestand tegen bederf en insecten. Het verspreidt ook een uitnodigende en vertrouwde geur, is visueel aantrekkelijk en van nature weerbestendig. De kleur van ceder hout verandert vaak en begint met een rijke roodoranje kleur, maar zal aanzienlijk variëren afhankelijk van de seizoensbeschikbaarheid van het hout in uw regio en heeft de neiging enigszins te variëren omdat het wordt blootgesteld aan zuurstof en zon. Ceder is een aromatische en groenblijvende struik afkomstig uit Noord-Amerika. Het varieert in hoogte van vijftien tot dertig voet, met een grijze schors en naaldvormige takken. De schors van cedar hout heeft de neiging om zwakker te worden naar de toppen van bomen toe, terwijl het kernhout (het buitenste taaie deel van het hout) net zo sterk blijft als de schors. De bloemen van cederhout zijn wit, geel of roze van kleur.

Er zijn veel verschillende soorten cederhout

Er zijn veel verschillende soorten cederhout. Een van de meest waardevolle soorten cedar hout is Mountain Spring Cedar. Deze soort cederhout is het Western Red, Western White of Yellow cedar hout. Deze drie cederhoutsoorten hebben een unieke geur en kleur. Elke verschillende soort ceder hout heeft zijn eigen specifieke geur en uiterlijk. Er zijn veel andere toepassingen waar cederhout voor kan worden gebruikt. Een van de meest praktische toepassingen van cederhout is voor buitenbeplating.

Er zijn veel verschillende soorten cederhout die geweldige interieurbekleding maken

Veel mensen gebruiken ceder ook voor hout binnenshuis. Er zijn veel verschillende soorten cederhout die geweldige interieurbekleding maken. Sommige van deze soorten ceder zijn de rode ceder, de witte ceder en de gele ceder. Elk van deze soorten ceder heeft zijn eigen unieke geur en kleur. Ze creëren ook unieke looks voor buitenbekleding. Er zijn veel toepassingen voor cederhout. Veel mensen houden van cederhout voor de gevelbekleding van hun huis. Cederhout is een uitstekende buitenafwerking.