De voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras

1 min gelezen
kunstgras

We willen allemaal een mooie, groene tuin. Helaas is het gras bij de buren toch altijd groener. Of toch niet? Jouw gras is altijd het groenste als je kiest voor kunstgras. Het heeft lang een slechte naam gehad maar dit is volkomen onterecht. Zeker dankzij moderne technieken maakt kunstgras een gigantische comeback. Het heeft dan ook veel voordelen.

kunstgras

Bijna echt

Kunstgras was vroeger misschien vrij duidelijk geen echt gras. De kleuren en materialen voelden niet natuurlijk of je zag het aan slijtage. Maar vandaag de dag is dat absoluut anders. Veel soorten kunstgras zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Je kunt er jarenlang van genieten zonder dat ook maar iemand in de buurt zal zien dat dit geen echt gras is. Het ligt zelfs lekker als je er in de zomer met een dekentje neerstrijkt voor een picnic. 

Minder onderhoud

Het kan echt lastig zijn om een gazon goed te onderhouden. In de zomer heeft het veel water nodig en daar voel jij je toch elke keer weer schuldig over als het te droog is in het land. Bovendien moet je ook zonder droogte altijd opletten dat het gras niet kapot gemaakt wordt door lomp gebruik of een andere oorzaak. Kortom: jij bent veel te veel tijd kwijt aan zorgen hebben over dat dure, echte gras. Ook dat is met kunstgras verleden tijd. Het kan heel goed tegen een stootje en veelvuldig wateren is niet nodig. Je hoeft er simpelweg van te genieten!