Deze soorten trampolines kun je uit kiezen

1 min gelezen
Trampolines

Ze zijn nog altijd populair bij jong en oud: trampolines. Dit stoere speelgoed heeft namelijk veel toepassingen en veel voordelen. Ze zijn leuk voor kinderen maar worden ook gebruikt door atleten en door volwassenen die graag fitter willen worden. Trampolines hebben namelijk een aantal bijzondere eigenschappen die ze geschikt maken voor al deze toepassingen:

  • trampolinespringen is intensief; het is goed voor je conditie
  • trampolines zijn leuk voor jong en oud
  • trampolines zorgen niet snel voor blessures

Zoals je ziet, zijn er dus een hoop redenen om een trampoline aan te schaffen. Maar welke past nu het beste bij jouw wensen? Want geloof het of niet, er zijn een heleboel verschillende soorten trampolines om uit te kiezen.

Trampolines

Inground trampolines

Een inground trampoline is een trampoline die je in moet bouwen. Dat wil zeggen dat je het frame in de grond bouwt en dat de trampoline dus plat op de grond ligt met het springvlak. Dit heeft voordelen omdat de trampoline minder prominent aanwezig is in de tuin. Een deel ervan zit immers onder de grond. Daarnaast is dit ook een veilige optie omdat je minder hoog boven de grond bent tijdens het springen dan bijvoorbeeld bij een model op poten. 

Above ground trampoline

Een andere versie van de trampoline is de above ground ofwel boven de grond trampoline. Deze staat vaak op een frame van palen met eventueel een trap om de trampoline te betreden. Het voordeel hiervan is dat je dit model niet in hoeft te graven in je tuin.