Een nieuwe achterdeur

2 min gelezen

De achterdeur in onze woning is ook wel de toegang van de tuin naar de woning en natuurlijk andersom. Het is dan ook belangrijk dat je kiest voor een deur die goed bij de rest van het interieur past. Dat komt mede omdat de achterdeur vaak in een kamer van de woning zit en daardoor dus ook bijna altijd wel zichtbaar is. Een mooie achterdeur kan een goede toevoeging aan het interieur zijn, maar kan er natuurlijk ook voor zorgen dat het interieur minder mooi wordt wanneer je gaat voor een minder mooie achterdeur. Als laatst is het ook nog zo dat de achterdeur een toegang tot de woning is voor inbrekers en dat je hierdoor dus ook een veilige keuze moet maken.

Een nieuwe achterdeur kiezen voor de woning

De achterdeur kan dus een toevoeging voor het interieur zijn, maar kan er ook voor zorgen dat het interieur minder mooi wordt. Het ligt er dus maar net aan welk interieur je in de woning hebt of de deur past of niet. Gelukkig zijn er een hoop verschillende keuzes. Allereerst al in de soort deuren. Denk bijvoorbeeld aan grote openslaande deuren die dienen als een soort verlengde van de tuin en daardoor de tuin en de woning samen trekken, maar ook aan een schuifpui. Beide achterdeuren hebben vaak mooie grote ramen waardoor de deuren dus niet alleen zorgen voor meer licht in huis, maar ook de kamer optisch groter laten lijken. Toch is het niet altijd zo dat de achterdeur zich midden in een kamer bevindt en dan is het zonde om hier grote ramen in te doen omdat niemand hier profijt van heeft. Op dat moment is het natuurlijk wel mogelijk om een andere mooie deur te kiezen. De deur is dan alsnog een toegang tot de woning en daardoor belangrijk om deze mooi genoeg te hebben.

Waar op letten bij aanschaf van een nieuwe achterdeur?

Maar op welke punten moet je nog meer letten naast het uiterlijk van de deur? Ook de veiligheid is heel belangrijk van de deur en dat is terug te vinden in het slot van de deur. Hoe nieuwe en moderner het slot, hoe lastiger het is voor inbrekers om de deur open te breken. Oudere sloten kunnen inbrekers vaak gemakkelijk open breken en wanneer je gaat voor een nieuwer en steviger slot is dat vaak niet het geval. Zorg er dus voor, ongeacht welke deur je neemt, dat deze ook beschikt over een goed slot en goed afgesloten wordt.

Bron: Superrenovatie.nl