Graszoden kopen van Champions Leaque kwaliteit voor speelgazonprijs

2 min gelezen

Wanneer je op zoek bent naar de beste kwaliteit graszoden voor een mooi prijsje dan kun je het beste kiezen voor zoden die bestaan uit een mengsel van Roodzwenk, Veldbeemd en Engels raaigras. Dit is de samenstelling zoals wij die kennen van speelgras of speelgazon. Dit wijst erop dat deze graszoden sterk en slijtvast zijn dus zeer geschikt voor veelvuldig gebruik. Wil je graszoden kopen? Dan moet je deze informatie echt even lezen.

Meet het te beleggen stuk grond op voor het graszoden kopen

Om langdurig te genieten van mooi, zacht en duurzaam gras, start je met het opmeten van de oppervlakte zodat je kunt bepalen hoeveel graszoden je nodig hebt. De graszoden zijn 2,5 meter lang en 40 centimeter breed. Dit komt neer op 1 vierkante meter. Je weet nu hoeveel graszoden je moet bestellen. Neem een klein beetje overstek, je kunt beter een paar centimeter te veel hebben dan te weinig. 

Grond klaarmaken voor het graszoden leggen

Voordat je overgaat tot het graszoden kopen begin je met het klaarmaken van de grond. Start hier dus ruim voordat de graszoden arriveren mee. Het te beleggen stuk grond spit je met een spade om en je haalt stenen weg. In de aankomende weken schoffel je enkel het opkomende onkruid weg. Hark vlak voor het leggen de bovenlaag van ongeveer twee centimeter nog een keer los. Voeg vervolgens wat potgrond en compost toe en maak het oppervlak egaal door het aan te stampen. Hiervoor kun je eventueel ook een plak gebruiken waar je vervolgens met een wals overheen gaat.

Graszoden leggen

Het graszoden leggen is bijna net zo eenvoudig als het graszoden kopen. Maak de grond waar je de graszoden op uitrolt goed nat. Rol de zoden vervolgens zo dicht mogelijk tegen elkaar. Het mooiste is als je dit doet in halfsteensverband. Stamp de zoden vervolgens goed aan of rol ze met de roller vast. Dit doe je om de ondergrond van de graszoden goed contact te laten maken met de aarde. Steek de kanten vervolgens af.

Veel water en wat mest

De aankomende weken moet je dagelijks sproeien, op warmere dagen zelfs meerdere keren per dag. Wanneer de graszoden goed zijn vastgegroeid kun je wat minder gaan bewateren. Bemest je nieuwe gazon regelmatig, om de vier weken het liefst. Na een week is het mogelijk om je nieuwe gazon voor het eerst te gaan maaien. 

Graszoden kopen

Wanneer je overgaat tot graszoden kopen, is het belangrijk dat je een goede planning maakt. Zoden gaan namelijk in kwaliteit achteruit als deze te lang liggen. Bestel ze daarom op de juiste tijd zodat ze binnen 18 uur gelegd zijn. Het gras komt rechtstreeks van de teler en heeft daarom de hoogst denkbare kwaliteit. Het gras ligt op de prachtige Limburgse velden en pas als het een jaar oud is, is het klaar om als graszoden verkocht te worden. Het gras van Pionier Graszoden heeft de alle ruimte en tijd om sterk, gezond en groen te groeien.