Heeft u ook een wespennest in uw tuin of huis?

2 min gelezen
Aubrieta 'Hamburger Stadtpark'

Denk er dan aan dat zelf een wespennest verwijderen absoluut een slecht idee is en dat u dit altijd door een erkende wespenbestrijding moet laten doen! Maar waarom deze wespen nu precies uw huis moeten hebben? 

Eén van de redenen waarom de wespen het nest naar uw huis verhuizen, is om op zoek te gaan naar een veilige, warme haven. Mannelijke wespen sterven in de herfst nadat ze nabijgelegen koninginnen hebben geïmpregneerd, dus aan het begin van de winter zoeken koninginnen wespen meestal een beschermde plek om de koudere maanden door te brengen. Zo zorgen de geïsoleerde muren en verborgen kieren, spleten en holtes van uw huis voor een perfecte leefomgeving. In de warmere maanden van het jaar komen koninginnen uit hun winterslaap en gaan ze op zoek naar voedsel. Dat verklaart waarom wespen tijdens de zomermaanden naar uw huis trekken, wanneer we de neiging hebben om meer tijd in onze tuin door te brengen. Enkele remedies tegen de wespennesten in uw tuin of huis zullen we hieronder met u bespreken.

Repareren

Voedsel is een belangrijke motivator voor wespen als het gaat om het kiezen waar ze hun nest kunnen bouwen. Om ervoor te zorgen dat ze dit minder snel in uw omgeving zullen doen, is het absoluut noodzakelijk om ongewenst eten of drinken rond uw huis te verwijderen en om vuilnisbakken afgedekt te houden. Aangezien wespen aangetrokken worden tot zoeter voedsel zou je kunnen overwegen om zoveel mogelijk felgekleurde bloemen en vogelvoer te verwijderen.

De wespenkoninginnen gaan tijdens de koudere maanden op zoek naar scheuren en gaten in huis om een ​​veilige en warme plek te garanderen om te overwinteren en een nieuwe wespenkolonie te stichten. Om te voorkomen dat u wespen aantrekt, is het belangrijk om scheuren en eventuele spleten te repareren die u zowel aan de binnen- als buitenkant van uw woning aantreft. Overweeg in uw gazon eventuele gaten te vullen met vuil of puin. 

Loknest

Het plaatsen van loknesten kan ook werken met bijen, maar het is ongelooflijk effectief om wespen weg te houden. Ze houden er echt niet van om in de buurt van andere wespen te wonen omdat ze zo territoriaal zijn.

Een wespenwerende tuin

Eucalyptus, groene munt, tijm en citronella zijn volledig natuurlijke wespenwerende middelen. Plant deze plantensoorten in de tuin en wespen blijven weg.

Hiernaast is het niet alleen groene munt dat wespen verafschuwen, maar vrijwel elke muntsoort. Probeer dus eens wat pepermuntolie. Spuit dit mengsel rond in de tuin en het kan fungeren als een op geur gebaseerde omheining.

Kruidnagel gemengd met geranium en citroengras

Net als bij bijen zijn er essentiële oliën die wespen kunnen afstoten. Gebruik een mengsel van de bovengenoemde oliën en wespen gaan de andere kant op.