Het beste tuingereedschap van afgelopen jaar

2 min gelezen

Op zoek naar het beste tuingereedschap voor jouw tuin? Het is soms een lastige zoektocht, want door het grote aanbod aan tuingereedschap zie je soms door de bomen het bos niet meer. Als je dan eenmaal het juiste model gevonden hebt, waar vindt je die Gardena heggenschaar dan? Toch zijn ook het afgelopen jaar een aantal producten weer als zoete broodjes over de toonbank gegaan, die dus voor elke tuin zeker een waardevolle toevoeging zouden zijn, maar waar vindt je dit tuingereedschap en welk gereedschap is dan het meest geschikt voor jouw tuin? We zetten het voor je op een rijtje. 

Toppers uit de winkel

Het afgelopen jaar hebben we een stijging gezien in de verkoop van een aantal items voor in de tuin, onder andere door de corona-crisis gingen steeds meer mensen druk aan het tuinieren daardoor werd er ook steeds meer tuingereedschap verkocht. Hierdoor stond de basic tuingereedschap set met stip op nummer een. Een set bestaande uit een schopje, een snoeischaartje en nog meer basic klein tuingerei was het afgelopen jaar ontzettend populair en dus vooral onder de beginnende tuinierder. Maar ook de bladblazer en de kettingzaag waren het afgelopen jaar populair, vooral onder de groepen die grondig aan de slag gingen met hun tuin nu ze daar eindelijk de tijd voor hadden. Zo zagen we in deze categorie grote stijgingen het afgelopen jaar. 

Onmisbaar gereedschap voor in de tuin

Maar uiteraard zijn er ook een aantal onderdelen die tot elke tuingereedschap verzameling dienen te behoren omdat deze simpelweg onmisbaar zijn voor elke tuinierder. Dit loopt van enkele kleine benodigdheden zoals handschoenen, een bezem, een hark en een schop tot het grotere geschut zoals ook te vinden op veenma.nl, zoals bladblazers, grasmaaiers en kettingzagen. Of dit voor jou onmisbaar is hangt vooral af van jouw tuin of groentetuintje. Maar ga vooral voor jezelf eens na waar jij weer mee aan de slag wilt in jouw tuin en wat je daar voor nodig hebt, dan kun je weer heerlijk in de zon je vingers in de grond steken.