Het laten bouwen van een huis

2 min gelezen

Laten bouwen huis, met een bedrijf, bespaart u geen administratieve procedures. Vraag eenvoudigweg uw bouwvergunningaanvraag of voorafgaande werkverklaring aan en begin met bouwen met inachtneming van het volgende.

Koop land als je er nog geen hebt:

Je kunt ofwel land in contanten kopen, een landlening krijgen van een bank, land kopen van de verkoper met financiering door de eigenaar, of een verkoper zoeken die bereid is op je te wachten tot de plannen en vergunning zijn verkregen. bouwen. Door land te kopen met een landlening, kunt je het land van de markt halen, zodat anderen het niet eerder kunnen kopen dan je. Het geeft je ook veel tijd om de plannen voor het huis te kiezen en de bouwvergunning te verkrijgen.

Weet wat er in de geschatte kostentoewijzing van jij huis zit:

De fundering, het hout, het sanitair, de verwarming, de elektriciteit, de verf en de winst van de bouwer,…. De bouwer vult meestal dit formulier in om je precies te laten zien wat het kost om laten bouwen huis jezelf. Het belangrijkste dat je hier moet onthouden, is dat je geen enkel deel van het werk wilt uitbesteden. Je wilt echte, nauwkeurige aanbiedingen (geen giswerk) en een risico van 4,67 procent voor kostenoverschrijdingen.

Lees het contract aandachtig:

Er zijn twee soorten contracten:

Vast contract: dit contract is eenvoudig. Neem het totaal van de uitsplitsing van de kosten en zet dat vaste nummer in het contract. De bouwer geeft een lijst met verantwoordelijkheden.

Kosten plus contract: dit type contract wordt meestal toegepast op grote bouwleningprojecten. De bouwuitleentermijn voor laten bouwen huis is anderhalf jaar, dus de bouwkosten kunnen drastisch veranderen. De bouwer geeft de voorkeur aan dit contract om kosten en winst te beschermen.

Good luck!