Het onderhouden van kunstgras doe je zo

2 min gelezen

Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat het veel minder onderhoud vergt dan echt gras. Maar, onderhoudsarm betekent niet onderhoudsvrij. Ook kunstgras vereist enig aandacht op zijn tijd. De belangrijkste punten zetten we hier op een rijtje. Op deze manier kan je groene matje nog jaren mee!

Borstelen

Kunstgras heeft nog wel eens de neiging om plat te gaan liggen door intensief gebruik. Toch is kunstgras een stuk mooier wanneer de sprieten rechtop staan. Om deze reden is het belangrijk het gras één keer in de zoveel tijd te borstelen met een harde bezem. Hierbij moet je er wel op letten dat er niet te hard geborsteld wordt. Eerst met de richting van de sprieten mee om al het vuil te verwijderen en daarna zachtjes tegen de richting in is voldoende. De sprieten zullen hierdoor vanzelf weer omhoog gaan staan. 

Bovendien is het belangrijk dat vuil als takken en blaadjes en dergelijke op tijd weggeveegd worden. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen er zaadjes gaan ontkiemen waardoor je vervolgens een grasmat vol onkruid als resultaat hebt liggen. Ook al het water wat er op terecht komt kan op deze manier rustig wegtrekken. 


Mocht er toch onkruid ontstaan, verwijder dit dan met de hand of een kleine hark. Een middel tegen onkruid kan ook gebruikt worden, maar let er hierbij wel op dat je de biologische variant neemt om het gras zo min mogelijk te beschadigen. 

Schoonboenen

Etensresten en ander afval dienen zo snel mogelijk verwijderd te worden om schimmelvorming te voorkomen. Eventueel kan hier een sopje voor gebruikt worden, maar let er wel op dat er geen chloor of bleek in zit. Hierdoor kan het gras namelijk verkleuren. 

Uitwerpselen van huisdieren dienen ook weggehaald te worden. Dit kan het beste gedaan worden door het met een sopje en een tuinslang weg te spoelen. Op deze manier krijgt het niet de mogelijkheid om een nare geur aan de grasmat te geven. 

Ondanks dat het onderhoud niet veel tijd en moeite vraagt, is het wel belangrijk bovenstaande zaken regelmatig uit te voeren. Op deze manier blijft uw gazon het langst mooi. 

Wil je meer weten over het onderhouden van kunstgras of ben je nog op zoek naar goedkoop kunstgras? Kijk dan eens bij de Kunstgras Outlet