Het verzorgen van je bloemen en planten

2 min gelezen

Bloemen hebben een hoge sierwaarde, zoals bijvoorbeeld Blauwe druifjes. Een bosje op tafel ziet er gezellig uit en een boeket weggeven of ontvangen is altijd leuk! Daarnaast dragen bloemen bij aan de gezondheid van de mens. Ze hebben een positieve invloed op de stemming. Bloemen op kantoor kunnen de werksfeer verbeteren en daardoor stress verminderen. Om ze zo lang mogelijk goed te houden, vind je hier enkele tips. Elke plant kent zijn eigen verzorging. De ene kamerplant houdt van veel licht, terwijl de andere graag op een schaduwrijke plek staan. Hieronder vind je verzorgingstips voor kamerplanten, zodat ze lang gezond en groen blijven!

Je bloemen zo lang mogelijk mooi houden

Begonia Zorg dat je de bloemstelen van snijbloemen schuin afsnijdt, met als doel om het (wondoppervlak te vergroten, waardoor de stengel meer water en voedingsstoffen op kan nemen. Je dient te snijden en niet te knippen! Met een schaar worden de vaatbundels dichtgedrukt en kunnen de bloemen minder water opnemen. Zorg dat je het water niet te koud of te warm in de vaas doet. Bloemen met stugge of houterige stengels geven de voorkeur aan koel leidingwater, maar rozen en zonnebloemen houden van handwarm water. En gebruik altijd een schone vaas! Probeer de vaas en het water ook schoon te houden, zodat je bloemen langer mooi blijven.

Tips voor het verzorgen van je planten

Per plant verschilt het hoeveel water die nodig heeft. Overbodig water kan eventueel opgenomen worden door potscherven of absorberende korrels onder in de plantenpot. Liever geen risico? Neem dan leerachtige planten (zoals hulst), deze soorten hebben weinig onderhoud nodig. Groene planten kunnen over het algemeen goed tegen donkere plekken in huis. Andere planten hebben veel licht nodig, maar zet ze niet in de volle zon! Kamerplanten hebben behoefte aan voeding, vooral aan natuurlijke mineralen en zouten. Zet ze dus in de juiste soort aarde, dit staat meestal op het etiket of vraag het aan een medewerker in onze winkel of kijk online.