Hoe houd je je hottub schoon

2 min gelezen

Als je een zwembad, jacuzzi of hottub in je bezit hebt, weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om deze goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Zeker als je er veelvuldig en regelmatig gebruik van maakt, is het absoluut noodzaak om dit op de juiste manier te doen. Het is bij dergelijke apparaten namelijk niet een kwestie van slechts een doekje eroverheen en verder. Dat is overigens ook knap lastig bij de grote oppervlakken van hottubs. Je hebt daarnaast ook te maken met verschillende materialen, waardoor je verschillende schoonmaakmiddelen en -methods moet gebruiken.

Wat gebruik je?

De schoonmaakmiddelen die je gebruikt, kun je vaak kopen bij een speciaalzaak voor wellness en spa, maar ook bij bouwmarkten en tuincentra. Hier heb je een verscheidenheid aan middelen voor allerlei verschillende doeleinden en effecten. Let hierbij vooral op welke materialen je hottub heeft en welke niet. Je kunt bijvoorbeeld sommige materialen voor de binnenkant niet gebruiken op het hout, omdat dit kan ervoor kan zorgen dat het hout beschadigt of verkleurt. In de ergste gevallen kan het zelfs wegvreten. Bekijk Welltub.nl voor meer informatie over hottubs!

Nog belangrijker dan de materialen?

Wat is er nog belangrijker dan de materialen zul je jezelf wellicht afvragen. Dat is vrij simpel: de mensen die er gebruik van maken en het milieu. Sommige schoonmaakmiddelen bevatten chemische ingerediënten die schadelijk kunnen zijn voor de omgeving van je hottub, zoals het gras, bomen en planten, maar ook eventuele huisdieren en kinderen. Bovendien kun je hier zelf ook last van krijgen op het moment dat hier resten van overblijven na het schoonmaken. Hiervoor zijn er gelukkig biologische alternatieven die geen schadelijke componenten bevatten. Op het internet kun je met een beetje zoekwerk al gauw een lijstje vinden met welke schoonmaakproducten aan te raden zijn en welke niet. Bovendien kun je hier ook schoonmaakroutines en tips vinden van anderen.