Hoe je de beestjes uit je tuin houdt met een elektrisch tuinhek

2 min gelezen

Niets zet een domper op je zomerse tuinplannen als ontdekken dat beestjes zich aan je harde werk hebben vergrepen. Als je moe bent van het gebruik van traditionele methoden zoals netten, is het misschien tijd om een elektrisch tuinhek te overwegen. Hier is alles wat je moet weten om je tuin deze zomer te beschermen tegen dieren.

Wat is een elektrisch tuinhek?

Een elektrisch tuinhek is een fysieke barrière die een elektrische stroom gebruikt om dieren ervan te weerhouden een bepaald gebied binnen te gaan. Indien goed geïnstalleerd en onderhouden, kan een elektrisch tuinhek een effectieve manier zijn om dieren uit je tuin te houden zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of vallen.

Hoe werkt het?

Elektrische hekken werken door een korte, ongevaarlijke schok af te geven als een dier in contact komt met de afrastering. De schok is niet sterk genoeg om het dier te verwonden, maar wel onaangenaam genoeg dat ze snel zullen leren uit de buurt van de afrastering te blijven. De meeste elektrische afrasteringen zijn uitgerust met een kleine oplader die werkt op batterijen of op netstroom, en deze oplader geeft om de paar seconden een stroomstoot door de afrastering

Zijn er ook nadelen?

Zoals bij elk type afrastering is er altijd kans op schade als een dier verstrikt raakt in de afrastering of als de afrastering niet goed is geïnstalleerd. Elektrische afrasteringen moeten ook regelmatig geïnspecteerd worden om er zeker van te zijn dat er geen losse draden of blootliggende metalen delen zijn die een gevaar kunnen vormen voor mensen of dieren. Tenslotte moet het elektrisch tuinhek worden gebruikt in combinatie met andere afrasteringsproducten (bv. gaas, prikkeldraad, enz.) om een compleet afrasteringssysteem te creëren

Een elektrisch tuinhek kan een geweldige manier zijn om dieren uit je tuin te houden zonder toevlucht te nemen tot schadelijke chemicaliën of vallen. Vergeet alleen niet je afrastering regelmatig te inspecteren en gebruik hem in combinatie met andere soorten afrastering voor het beste resultaat. Gelukkig tuinieren!

Bron: vansprundeldelict