Hoe tover ik mijn achtertuin om tot een sfeervolle buitenruimte?

2 min gelezen

Je wens is een achtertuin waar jij trots op kan zijn. Een plek waar je kan ontspannen, genieten en waar je veel tijd met je dierbaren kan doorbrengen. Maar lang niet iedereen heeft tijd om zijn tuin om te toveren tot een sfeervolle plek. Wist je dat je door een paar kleine aanpassingen, die niet al te veel tijd in beslag nemen, je tuin naar jouw wens kan maken. In deze blog lees je een aantal ideeën voor het sfeervoller maken van jouw tuin. 

Verlichting

Verschillende lichtbronnen in je achtertuin, denk aan tuinlantaarns, wandlampen of spots geplaatst in de grond zijn geschikt om in je tuin te plaatsen. LED-lampen kun je in verschillende kleuren aanzetten, denk aan de kleuren blauw en paars voor een ontspannen sfeer en warme kleuren als oranje en geel voor een gezellige avond met vrienden en familie. 

Bepaal wat de stijl is die jij wil aanhouden in je tuin, wat de oppervlakte is en wat wil je bereiken met de lichtbronnen. Denk je aan besparing? maak gebruik van lampen met bewegingssensoren, deze verlichting gaat alleen aan wanneer iemand in de ruimte is.

Tuinmeubelen

Niets is fijner dan neer kunnen ploffen op de bank onder de houten overkapping in de tuin, toch? Een lange werkdag achter de rug en de laatste zonnestralen meepikken terwijl je geniet van een koud biertje. Zie je jezelf al zitten? 

Investeer dus in een goede loungeset, daar ga je jarenlang plezier van hebben. Je kunt kiezen uit een rechte loungebank of als je meer ruimte hebt een hoekbank. Deze bank komt met dikke, gevoerde kussens waar je lekker in weg kunt duiken. Een loungeset valt gelijk op, daarom wil je dat deze past bij jouw tuin, in de juiste kleur. Leg een rond of vierkant kleed op de vloer om een huiselijk gevoel te creëren. 

Loungesets kunnen het gehele jaar buiten blijven staan, mits je ze afdekt met een hoes. De kussens daarentegen, kunnen opgeborgen worden op zolder of in een schuur, zo blijven ze het mooist.

Decoratie

Kleine decoratieve items als kaarsen, kussens, vazen, planten en schilderijen kunnen een (buiten)ruimte erg opfleuren. Kies twee hoofdkleuren als basis, waar je je ruimte mee gaat inrichten. Anders wordt het al snel te druk. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende prints voor op je kussens. 

Planten vullen de buitenruimte ook mooi op en in combinatie met een kunstwerk heb je een prachtig effect. Laat de kleuren van de planten bijvoorbeeld terugkomen in een schilderij.