Huis en tuin op een mooie manier inrichten

3 min gelezen

Je huis is je eigen plek van rust waar je alles kan doen en laten wat je wilt. En om je kan het er ook uit laten zien hoe je wilt. De indeling van je huis kan veel zeggen over jouw eigen personaliteit en is bijna een reflectie daarvan. En als je wilt dat mensen meteen een gevoel krijgen van hoe jij bent. Dan is het misschien tijd om je huis opnieuw in te richten. Of je wilt niet per se je eigenstijl inbrengen. Maar het liefst een hele warme sfeer creëren. Alles is mogelijk. En neem meteen je tuin mee in het proces voor een gehele make over.

Gebruik maken van planten en bloemen

Planten en bloemen kleuren de kamer als snel op en geeft een lekkere frisse look. En niet alleen dat, maar het is een perfecte opvuller voor een lege plek of een hoek. En het mooie is, het hoeven niet per se echte planten te zijn. Tegenwoordig lijken nep planten zo echt dat je het verschil niet eens meer opmerkt. En deze hebben dus geen water of andere zorg nodig en blijven altijd er mooi uitzien. 

Denk bijvoorbeeld aan kunstpalmen, de mooie grote bladeren geven veel groen en zorgen dat kamers een beetje bij elkaar komen. Als een soort overgangspunt. Wat je hier mee kan doen is de keuken een geheel maken met de woonkamer. 

Wil je meer kleur dan groen, en het net een maatje kleiner? Dan is een kunst orchidee hartstikke mooi. En aangezien het in verschillende kleuren te verkrijgen is kan je je eigen draai er aan geven. En zo’n kunstbloem kan je op je eettafel zetten, het aanrecht of op het vensterbank.
Er is heel veel keuze in verschillende soorten kunstbloemen en planten. En de planten kunnen echt in elke stijl worden verwerkt.

In je tuin wil je ook veel groen hebben natuurlijk. Helemaal in de lente en zomer als je lekker buiten kan zitten. Ook hier is een kunst variant een betere optie dan een echte. En extra voordeel hier aan is dat er geen insecten op af komen aangezien er geen zoete nectar zit verstopt tussen de vel gekleurde bladeren. En je kan nog makkelijker zo’n kunstplant planten aangezien het geen speciale grond heeft. 

Waarom kunstplanten dus beter zijn

Met nepbloemen kan je veel meer doen en hebt er langer profijt van. Hier zijn de grootste punten waarom het meer voordeel heeft:

  • Na termijn bespaar je geld
  • Het zal altijd er mooi uit blijven zien
  • Het lijkt echt en heeft geen zorg nodig
  • Makkelijk overal te verwerken
  • De tuin niet meer bij te hoeven vegen voor uitgevallen bladeren

Kleuren mengen in je huis

Je wilt dus meer kleur in de woonkamer om het een beetje vrolijker te maken. Wat een grotere invloed kan hebben dan je denkt, is een vloerkleed. Met een vloerkleed kan jij een groot gebied een extra kleur geven en daarnaast is het heerlijk zacht om op te lopen. Verder is een schilderij aan de muur een leuke toevoeging.