Huisje huren in Gelderland?

3 min gelezen

De grootste provincie van Nederland heeft onwijs veel te bieden. Vooral nu we met z’n allen in een soort van lockdown zitten, is een uitje maken zonder dat je veel mensen tegen kan komen zeer gewenst zijn. Een weekendje weg wellicht? Goed idee! Een heerlijk vakantiehuisje in Gelderland huren, midden in de natuur en afgezonderd van de massa, is voor iedere natuurliefhebber in deze tijden echt een goed plan! Kies voor een last minute aanbieding en je zit spotgoedkoop even in een andere omgeving waar je lekker kunt fietsen en wandelen.

De Veluwe

Het mooiste en grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland, De Veluwe. Een plek waar natuur en vrijheid samen komt. Waan je zelf tussen de wilde dieren en de prachtige afwisselingen landschappen. Bossen, heide, vennen en zandverstuivingen. Volg de leuke slenterpaadjes en met een beetje geluk kom je edelherten, reeën, wolven of everzwijnen tegen. Vergeet niet de camera! Mooie omgevingen om een wandeltocht te maken zijn onder andere de Elspeetseheide, Hulshorsterzand en het Zandenplas. Allemaal natuurgebieden in het noorden van de Veluwe te vinden.

Things to do:

Wildarena Hemellootjes in Vierhouten. In de bossen vlakbij Vierhouten ligt een wildobservatiepost van het Staatsbosbeheer. Onder begeleiding van een gids kun je dit bezoeken. Tijdens de wandeltocht kom je allerlei wilde dieren tegen. Hierbij kun je denken aan reeën, damherten, edelherten en wilde zwijnen.

Expositie Wolf. Een tentoonstelling van de wolf in Nunspeet. Hier leer je precies wat je doen moet als je ooit een wolf tegen komt. Je leert alles over dit roofdier doormiddel van mooie exposities.

Mountainbikeroute Harderwijk. Sportief aangelegd? Neem dan zeker de mountainbike mee of huur er eentje in de buurt van je vakantiehuis. Je begint vanaf het transferium Harderwijk waarbij je een fietsroute aflegt van 21 kilometer. Door bos, heide en zandverstuivingen die je zeker tot het uiterste laten gaan. Nog niet genoeg, dan kun je er nog 23 kilometer achteraan plakken richting Ermelo.

De Achterhoek

Nog een prachtige omgeving in deze veelzijdige provincie! De Achterhoek grenst aan de Duitse grens, waardoor je makkelijk en snel een dagje Duitsland kunt gaan maken. De omgeving van de Achterhoek bestaat uit prachtige landgoederen en vooral veel kastelen. Ontdek deze statige en historische gebouwen tijdens verschillende wandel en fietsroutes die je in verschillende natuurgebieden tegenkomt. Bekende natuurgebieden in de Achterhoek zijn met name Hackfort, Beekvliet en Het Enzerick. De natuurgebieden zijn zeer divers en te herkennen aan de schattige weggetjes, oude statige bomen en lieftallige beekjes. Met een beetje geluk kun je hier ook een ijsvogel tegen komen! De afwisselende landschappen van de Achterhoek wordt ook wel het coulisselandschap genoemd.

Things to see and to do

Heb je een mooie vakantie geboekt in de omgeving van de Achterhoek? Dan zijn de volgende dingen echt aan te raden om te bezoeken:

  • Musea
  • Klimbos, doolhof en belevingspark in Ruurlo
  • Fietsen en wandelen
  • Kastelen en landgoederen
  • Natuur bij Doetinchem, het Montferland
  • De Hanzesteden Zutphen en Doesburg. Waan je een beetje in de Middeleeuwse stijl

Boek nu je vakantiehuis in Gelderland

Wacht niet te lang en profiteer van diverse last minute aanbiedingen van vakantiehuisaanbieders. Op dit moment is er veel keus en zijn de prijzen van het laagseizoen nog lager dan anders. Verblijf in een heerlijk huisje midden in de natuur waar je de massa lekker kunt vermijden. Kies je voor een huisje op de Veluwe of boek je een vakantiehuisje in de Achterhoek?