Is jouw dak al aan vervanging toe?

2 min gelezen

Je staat er niet dagelijks bij stil, maar het dak heeft best veel te verduren. In de winter hebben we slecht weer met veel regen en in de zomer staat de brandende zon op het dak. Daarom is een dak niet bestempeld met het eeuwige leven en moet deze zo nu en dan vervangen of gerepareerd worden. Het kan best lastig zijn om te bepalen of je dak aan vervanging toe is of niet. Veel mensen stellen dit ook zo lang mogelijk uit. Maar op een gegeven moment ontkom je er echt niet aan. Wij vertellen je graag hoe je kunt zien dat je dak aan vervanging toe is en wat je hieraan kunt doen!

Aangetaste dakconstructie

Steeds vaker zien we dat daken kleine reparaties nodig hebben als het gaat om dakconstructie. Een van de meest voorkomende oorzaken is lekkage. Als je erachter komt dat je lekkage hebt, is het vrijwel zeker dat dit van het dak vandaan komt. Het is hierbij belangrijk dat je zo snel mogelijk de oorzaak achterhaalt en de kwetsbare plek repareert. Laat hiervoor een dakinspectie uitvoeren. Tijdens een dakinspectie wordt het dak volledig gecontroleerd op allerlei mankementen. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd het dak te laten inspecteren om problemen zoals lekkage ook te voorkomen.

Onderdelen vervangen

Het vervangen van het dak kan bestaan uit kleine reparaties of grote reparaties. Soms hoef je niet het hele dak te vervangen om het probleem op te lossen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie waar je in zit. Bij het vervangen van kleine onderdelen kun je denken aan het plaatsen van een hogere kwaliteit isolatiemateriaal. Het voordeel hierbij is dat je dus ook energie bespaart en hierdoor dus ook geld bespaard, doordat warmte in huis beter vast wordt gehouden.