Meubelen vinden is gemakkelijk met deze 3 tips

3 min gelezen

Als jij meubelen wilt kopen, dan wil je dat natuurlijk goed doen. En er is bijzonder veel keuze in een verscheidenheid aan stijlen, prijsklassen en merken. Het is belangrijk dat de meubelen bij elkaar passen, dat ze lang meegaan, dat ze de functies vervullen die jouw huishouden nodig heeft en natuurlijk dat ze niet te duur zijn voor jouw budget. Dat zijn nogal wat eisen en een goede voorbereiding is dan zeker een grote hulp. Hier vind je 3 tips waarmee je je perfect voorbereid al voordat je de meubelwinkel instapt.

1. Kies je meubelen met een tekening op schaal

Het is moeilijk om je voor te stellen welke meubels je precies nodig hebt. Je weet waarschijnlijk wel wat je zou willen hebben, maar past het ook in de kamer? De beste manier om te bepalen welke meubels je aan moet schaffen is door een plattegrond op schaal te tekenen en deze vervolgens in te vullen. Dit is een visueel hulpmiddel waarmee je zelf een inrichting samenstelt. Door dit te doen, leer je het volgende:

  • Je leert wat de beste inrichting is voor de kamer waar de meubelen in moeten komen te staan.
  • Omdat je de kamer op schaal hebt getekend, weet je ook wat de maximale (en minimale) afmetingen mogen zijn voor de meubelstukken.
  • Je kunt zien wanneer de kamer vol is en hoeveel meubels er precies in passen.

Extra tip: teken ook een aantal meubelstukken op schaal uit, zoals een bankstel, een dressoir, een bed of een fauteuil. Plaats deze in je op schaal getekende kamer, schuif ze rond en je krijgt een veel beter idee van de mogelijkheden.

2. Maak moodboards

Moodboards zijn net als je tekening op schaal visuele hulpmiddelen waarmee je bepaalt hoe je je kamer in wilt richten. Je gaat naar een programma zoals Pinterest en begint afbeeldingen te ordenen. Dit zijn afbeeldingen van meubelen die je mooi vindt, die dezelfde kleuren hebben en die bij elkaar passen. Voor elke groep maak je een apart moodboard waar je inspiratie uit haalt en waar je ideeën van krijgt. Er is na een paar uurtjes schuiven en samenvoegen vast een moodboard dat je het meeste aantrekt. Deze gebruik je als referentie bij het uitzoeken van de meubelen om ervoor te zorgen dat alles binnen de stijl en het kleurenschema past dat jij hebt uitgezocht.

3. Kies je winkels vooraf uit

Het mooie van een dergelijke voorbereiding is dat je nu de meubelen al kunt uitzoeken voordat je naar de winkel gaat. En als jij dat wilt, kies je verscheidene winkels uit. Dat doe je online, want de meeste meubelzaken verkopen hun assortiment ook in een webwinkel. Bekijk zoveel mogelijk winkels tot je alle meubelstukken bij elkaar gevonden hebt die je nodig hebt. Door meerdere verkopers te kiezen maak je je interieur ook interessanter en unieker. Nu je al weet wat je wilt hebben is het tijd om de winkels binnen te stappen en de meubelen te kopen. Dankzij je goede voorbereiding ga je doelgericht te werk, ben je snel klaar en heb je een schitterende nieuwe inrichting samengesteld.