Planten voor op kantoor

2 min gelezen

Planten zijn een van die elementaire elementen die een vreemd effect op mensen lijken te hebben. Wanneer je je planten voor het eerst in huis haalt, voel je je misschien een beetje overweldigd door alle keuzes. Er zijn zoveel geweldige planten voor op kantoor en toch, wat je voorkeuren ook zijn, je hebt waarschijnlijk al besloten welke je leuk vindt en welke niet. Het kan moeilijk zijn om te kiezen, maar met een beetje hulp kun je de perfecte kamerplanten voor op kantoor krijgen. Een van de eerste dingen die je moet beslissen, is of je planten voor op kantoor wilt die puur ter decoratie zijn of dat je liever planten hebt die ook wat voedingswaarde hebben. Het eerste dat u wilt doen, is de hoeveelheid licht beoordelen die uw kantoorplanten zullen ontvangen.

Zorgbehoeften van uw kantoorplanten

Evalueer vervolgens de zorgbehoeften van uw planten voor op kantoor. Als u op zoek bent naar planten voor op kantoor om te groeien en bloeien, moet u overwegen of uw planten constant water of kunstmest nodig hebben of gevoeliger zijn voor kunstmest. Een Peace Lily and Peony plant heeft veel water nodig maar niet te veel en beide zijn redelijk bestand tegen droogte. Andere planten, zoals Afrikaanse viooltjes, zijn behoorlijk droogtetolerant en hebben niet echt veel water nodig.

Een andere overweging

Een andere overweging is om je planten gezond te houden tijdens de wintermaanden, wanneer het extreem moeilijk kan worden om ze water te geven. Dit geldt vooral voor kamerplanten, omdat ze de koude wintermaanden niet aankunnen. De beste oplossing is om regelmatig water te geven (minstens één keer per week) en een goede organische meststof aan te brengen. Het is een goed idee om elke paar weken nieuwe aarde in je bloempotten te doen, dit helpt voorkomen dat de wortels van je planten uitdrogen. Ten slotte moet u zich ervan bewust zijn dat de meeste planten voor op kantoor niet zo goed presteren als buitenshuis.