Sedummatten

2 min gelezen

Mooi, rustiek en ecologisch, het voorgekweekte tapijt is bedoeld voor het creëren van een groendak. Een eenvoudig te plaatsen element dat de charme is van een plezierterras, een landhuis, een villa of een modern platdakhuis.

Wat is een Sedummatten?

Het zijn herbegroeiingsoplossingen die bestaan ​​uit een rotbestendig biologisch afbreekbaar of synthetisch draagframe, een kleine dikte van een specifiek substraat en een sedumachtige plantendekking. Planten zoals Sedum zijn, dankzij hun winterhardheid, bijzonder geschikt voor daken en stedelijke infrastructuren zoals boombases en centrale vaste gronden… Zo kan een onmiddellijke plantbedekking worden verkregen.

Waarderingen

Recensies van het Sedummatten zijn zeer positief. Het is erg populair omdat het de levensduur van het dak maximaliseert. Om echter van de vele voordelen te profiteren, zijn er een aantal criteria waarmee u rekening moet houden. Het dak moet bijvoorbeeld een sterke structuur hebben om het tapijt te kunnen dragen. Het heeft de mogelijkheid om het risico op overstromingen te verkleinen, maar het is zeker aan te raden om een ​​schuin dak te hebben. Het houdt zijn structuur intact, bespaart veel energie en verlaagt de verzekeringspremies.

Voordelen

Deze voorgekweekte tapijten bieden veel technische, economische en ecologische voordelen. De onmiddellijke plantendekking, eenvoudig en snel te installeren. Het onderhoud is erg laag zodra het is geïmplementeerd. Zo maken ze het mogelijk om het uiterlijk van onkruid en allergene planten te verminderen, een harmonieuze begroeiing te bekomen en uw engagementen inzake duurzame ontwikkeling en verbetering van de leefomgeving na te komen. Daarnaast speelt het in op verschillende milieuproblemen zoals luchtkwaliteit, ecologische continuïteit en het versterken van de biodiversiteit en de natuurlijke infiltratie van regenwater.

Implementatie

De voorgekweekte tapijten van Sedum worden in groendaken op een geschikt groeimedium gelegd. Ze hebben een maximale houdbaarheid van 24 uur in geventileerde en schaduwrijke opslagomstandigheden. Ze moeten onmiddellijk na ontvangst worden geïnstalleerd. Ze moeten worden bewaterd nadat ze op het substraat zijn uitgerold en vervolgens regelmatig tot ze volledig zijn geworteld. Bij warm, droog weer moet het substraat worden bewaterd voordat het van de rollen wordt afgewikkeld om wortelverbranding te voorkomen.


Installeer nu uw Sedummatten!