Stijlvol én zuinig verwarmen met een infrarood paneel

2 min gelezen

Verwarming is best fijn. Ik geloof niet dat ik hier iets zeg wat iemand nog niet wist, en ik ben zelfs misschien een beetje een understatement aan het maken. Iedereen wilt sowieso een fijn verwarmingssysteem in zijn/haar/hun huis, maar dat kan nog weleens lastig zijn. Want waar wil je je verwarming? Ga je voor duurzaam, voor goedkoop, of wil je eigenlijk allebei? Wil je vloerverwarming, of vanuit een verwarmingsketel, of iets anders? Zoals je ziet zijn er toch nog verrassend veel dingen om over na te denken naast dat verwarming best fijn is. En nu is er ook nog eens nog een optie bijgekomen. Maar deze zou het misschien weleens kunnen zijn. Ik heb het over verwarmen via infrarood paneel.

The best of both worlds

Het gave aan een infrarood paneel is dat het efficiënt én stijlvol is. Het zijn dunne panelen, verkrijgbaar in alle soorten en maten, die in bijna elk interieur wel een plekje kunnen vinden (en vaak de kamer ook nog eens een extra moderne flair geven). Ook zijn ze te bedekken met bepaalde kleuren of ‘prints’ (zoals een marmer-layover) zodat ze nog beter integreren in je interieur. Ook kunnen ze geïnstalleerd worden in elke kamer, en elk infrarood paneel kan dan weer een ander formaat hebben, afhankelijk van de grootte van je kamer en de muur waar het paneel in moet komen.

Te mooi om waar te zijn (bijna)

Nog een enorm voordeel van het infrarood paneel is de energiezuinigheid, en daarbij ook meteen de duurzaamheid. Elektriciteit wordt namelijk direct omgezet in de warmtestraling die jij voelt in je huis. Een infrarood paneel werkt snel, efficiënt en is beter voor het milieu én jouw portemonnee (en je hebt het ook nog eens altijd lekker warm als je dat wilt).

Als ik trouwens zeg dat er een infrarood paneel is voor élk interieur, ben ik écht niet aan het liegen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel opties om je infrarood paneel mee aan te kleden dat je er bijna duizelig van zou worden. Je kan je infrarood paneel laten bedekken met schoolbordverf (zodat je ook meteen een leuk groot krijtbord in je keuken of woonkamer hebt hangen waar je dingen op kan schrijven en tekenen), je kan je infrarood paneel laten bedrukken met een foto van vrienden of familie (of met een portret van jezelf, als een échte 18de–-eeuwse heer of dame).

Zoals je wel merkt is verwarmen door middel van infrarood paneel écht heel erg gaaf. Het is een zuinige en duurzame verwarmingsmethode (dus goed voor je portemonnee én het milieu) die niet alleen makkelijk verborgen kan worden, maar ook nog eens een vitaal deel kan worden van je interieur. So, let’s heat it up!