Tijd voor de grote lenteschoonmaak

2 min gelezen

We leven momenteel in zeer onzekere tijden. Veel mensen zitten thuis opgesloten en vervelen zich. We kunnen niet de hele dag op Netflix zitten natuurlijk. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat dit juist nu de situatie is wanneer veel mensen graag naar buiten willen aangezien de lente en zomer beginnen. Maar er zijn ook veel leuke manieren om deze lente en zomer productieve manieren thuis te doen, in het huis in de tuin. Veel mensen voelen momenteel veel onzekerheid over de toekomst. Iets wat altijd heel goed helpt tegen stress, is het schoonmaken. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je een grote lenteschoonmaak kunt doen. We hebben het zowel over werk in het huis, als werk in de tuin.

De tuin

Tuinieren is voor veel mensen een leuke zomerbezigheid om met lekker weer in je eigen stukje natuur bezig te zijn. In de zomer staat een prachtige tuin natuurlijk mooi in bloei en niks is fijner dan in de tuin zitten en genieten van een bloeiende tuin. Maar in de lente is er natuurlijk veel werk aan de winkel. De meeste mensen doen niet te veel aan hun tuin wanneer het in de winter verschrikkelijk weer is. Dit zorgt ervoor dat de tuin er niet al te best uit ziet wanneer de lente begint. Het zal dus wat hard werk kosten om de tuin weer mooi op orde te brengen voor de zomer. Nu iedereen toch thuis zit kun je op mooie lentedagen lekker naar buiten gaan om in de tuin te werken en deze weer op orde te brengen. Eerst zul je al het tuinvuil en takken enzovoorts weg moeten halen. Huur hiervoor eenmalig een grote rolcontainer in.

Schoonmaak in huis

Maar natuurlijk is er in het huis zelf waarschijnlijk ook veel te doen. Als je je huishouden een beetje goed bijhoudt gaat de grote thuis schoonmaak niet zozeer om schoonmaken maar meer om het wegdoen van rommel. De meeste mensen hebben thuis een ontzettende voorraad spullen en rommel die ze nooit meer gebruiken en die alleen maar plaats inneemt. Je kunt beginnen met het wegdoen van oude spullen die echt niks meer waard zijn. Maar tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook veel spullen die je via marktplaats kunt verkopen. Zo brengt de lenteschoonmaak ook nog wat extra inkomen op. Nadat de schoonmaak klaar is kun je er ook voor kiezen om je inrichting te veranderen en op te frissen.