Tips en tricks om optimaal thuis te werken

2 min gelezen

Thuiswerken doen we nu sinds de corona crisis is uitgebroken bijna allemaal, niet alleen in het begin, maar ook nu nog en velen wil thuiswerken en naar kantoor gaan blijven combineren. In dit artikel vind je tips en tricks om alles eruit te halen en optimaal thuis te werken.

Kijk naar wat er mogelijk is

Werk je voor een bedrijf en ben je in loondienst kijk dan bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn om ervoor te zorgen dat je een goede thuiswerkplek hebt. Schroom niet om het te vragen nee heb je en ja kun je krijgen. Afhankelijk van het bedrijf is wat zij je aan kunnen bieden. Over het algemeen zorgen de meeste werkgevers voor de juiste apparatuur, zoals een laptop, een extra desktop scherm, toetsenbord, een muis, maar in sommige gevallen ook zelfs een bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau. In dat laatste geval heb je enorme mazzel met je werkgever en kan je optimaal werken. Mensen die op kantoor werken zitten vaak in dezelfde soort houding en hebben echt baat bij de nieuwe soorten bureaus, zoal een zit sta bureau of een elektrisch bureau

Benut je tijd slim

Wanneer je thuiswerkplek is geregeld kan je kijken naar je werktijd, uit wat voor dingen je dag bestaat en hoe je je tijd het best kunt indelen. Start je dag op zoals je ook op kantoor zou doen met koffie of thee en alles langzaam opstarten. Zorg dat je vaste tijden werkt en regelmatig een pauze gepland, het best iedere twee uur. Neem de eerste pauze twee uur nadat je begonnen bent, dit is een pauze van een kwartier, waar je precies de tijd hebt om even wat te drinken te pakken en op te laden. Weer twee uur erna is het tijd voor je grote pauze, dit is een pauze van een half uur. Tijdens deze pauze heb je tijd om te lunchen en eventueel een blokje om te lopen. Tot slot twee uur na de lunch is het tijd voor de tweede pauze van een kwartier, de middagpauze. Hier heb je weer de tijd om even wat te drinken, een plasje te plegen etc.

Neem je pauze op een andere plek dan je vaste plek

Je hebt per dag drie verschillende pauzes, zorg ervoor dat je in ieder geval een van die pauzes goed kan benutten om van je plek af te komen. Even een blokje om in de frisse lucht doet wonderen voor je concentratie. Zodra je weer terug op je plek bent zal je merken dat je juist productiever aan het werk bent en dat puur door de buitenlucht.