Tips voor het kweken van groenten in een kleine tuin

2 min gelezen

Groenten kweken in je eigen tuin is enorm leuk om te doen. Je weet precies wat er met de groentes is gebeurd en dat maakt het vaak een stuk gezonder. Veel mensen willen hun eigen groenten in hun eigen tuin gaan kweken, maar veel mensen hebben ook een kleine tuin. Gelukkig heb je niet per se een grote tuinkas of kweekkas nodig om je eigen groenten te kunnen verbouwen. Wil je weten hoe je in een kleine tuin toch groenten kunt kweken? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips!

Tip 1: Begin binnen

Je kunt eigenlijk iedere groente wel binnen en buiten zaaien. Het maakt vaak niet uit waar je ze zaait, mits de omstandigheden ideaal zijn. Als je binnen begint met zaaien bespaar je niet alleen buiten ruimte, je kunt ook nog eens eerder beginnen. Zo kun je vaak in maart al wel beginnen met het binnen zaaien van je groenten. Hierdoor kun je eerder oogsten en hetzelfde stuk grond later in het jaar gebruiken voor een andere groente. 

Tip 2: Potten

Niet iedere groente moet per se in een grote moestuin te staan. Vooral de kleinere kruidenplantjes kunnen eenvoudig in een pot groeien. Belangrijk is dat de pot in de onderkant een gat moet hebben, anders worden de kruiden te nat. Een ander voordeel van potten is dat je ze eenvoudig kunt verplaatsen.

Tip 3: Hoogte

Je hebt weinig oppervlakte in een kleine tuin. Het is om die reden dan slim om te kijken waar je de hoogte kunt gaan gebruiken. Door middel van de hoogte in te gaan, houd je elders in de tuin weer wat meer ruimte over. Verticale tuinen zijn immers helemaal back in business.