Waar gebruik je een pergola voor?

2 min gelezen
pergola ideeen

Wat is een pergola en wat kun je ermee?

Wil je graag een buitenruimte creëren die zowel koel als comfortabel is? Dat kan door een pergola te installeren! Een pergola maakt het mogelijk dat je in de schaduw kunt zitten, ook als de zon optimaal schijnt en er geen bomen zijn die de hete zomerzon blokkeren. Pergola’s zijn meestal van hout gemaakt. Ze zorgen voor een warme, stijlvolle sfeer. En zijn helemaal naar jouw stijl aan te passen! Wil je meer weten over de pergola? Lees dan snel verder.

Pergola voordelen

Een pergola maakt het dus mogelijk dat je schaduw creëert in jouw tuin. Je kunt heerlijk buiten zitten, ook als het prachtig weer is, maar hebt geen last van de zon. Bovendien zorgt een pergola er ook voor dat je lekker koel kunt zitten. Het werkt absoluut goed als zonwering. Maar ook tegen de regen en wind biedt een pergola bescherming. Je kunt zo het hele jaar door buiten zitten als je dit wilt. Doordat de pergola geen muren heeft, houd je veel ruimte over voor lichtinval. Dit zorgt voor stijl. Zo wordt het nog aangenamer om onder de pergola te zitten.

Pergola ideeën

Om jouw pergola extra gezellig te maken, hebben we wat pergola ideeën voor je. Zo kun je bijvoorbeeld gloeilampen of lantaarns in de houten pergola hangen. Dit ziet er prachtig uit! Heb je regelmatig last van insecten? Dan kun je er ook voor kiezen om een lantaarn met citronella kaars toe te voegen. Een ander idee voor jouw pergola is het toevoegen van een schaduwdoek. Zo kun je de schaduw nóg beter regelen. En tot slot is het ook aan te raden om leuke hangplanten of klimplanten toe te voegen om de boel flink op te fleuren. Ook een vuurschaal zorgt voor extra sfeer onder de pergola. Met deze ideeën creëer je zeker weten een fijne buitenruimte! Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw tuin? Klik dan hier voor een overzicht van onze blogs.