Waar moet u beginnen als u binnenkort een energielabel aanvragen wilt?

2 min gelezen

Ik wist niet dat als je je huis gaat verkopen u een energielabel moet aanvragen, moet als in de zin van u bent verplicht om het te doen. Ik kwam er een beetje laat achter toen ik bezig was met het verkopen van ons huis. Mijn man wist er ook niet vanaf en toen ik om me heen ging vragen wist maar een persoon van onze kennissen- en vriendenkring dat het een verplichting was. Lekker dan, dacht ik, dit wordt weer een hele opdracht om het op tijd en goed voor elkaar te krijgen. Maar gelukkig viel het allemaal erg mee. Ik kwam op de site energielabel-aanvragen.nl terecht en zij helpen u en voorzien u van alle informatie over een energielabel aanvragen. Een energielabel aanvragen valt dan ook allemaal best wel mee gelukkig. Een energielabel aanvragen kunt u simpelweg via deze website doen. U maakt een afspraak met een inspecteur die dan naar uw huis toe komt. Zij hebben een landelijk netwerk van honderden inspecteurs dus er zit er altijd wel eentje bij u in de buurt. Het energielabel aanvragen wordt uitgevoerd volgens de nieuwste normen, richtlijnen, werkwijzen en voorschriften van overheden. Elke opname wordt afgemeld en geregistreerd bij de instanties die dit moeten ontvangen. Ze leggen op de site uit hoe een opname in zijn werk gaat bij een energielabel aanvragen. Ze vertellen over de kosten van een energielabel aanvragen en leggen de verschillende labels uit en wat ze betekenen. Ze leggen ook uit wat de reden is van de wijziging in de regel- en wetgeving omtrent dit onderwerp zodat u weet waarom dit sinds een bepaalde datum verplicht is. Een energielabel is 10 jaar geldig en moet daarna opnieuw bij verkoop worden vastgesteld. Via de site kunt u direct een formulier aanvragen om het energielabel aan te vragen. Dat is nog eens makkelijk en zoveel werk bleek het allemaal niet te zijn gelukkig. Als u contact met het bedrijf wilt voor dat u de aanvraag gaat doen kunt u het formulier invullen op de site of ze een email sturen. Makkelijker kunnen ze het u niet maken denk ik.

Moet u een energielabel aanvragen omdat u uw huis gaat verkopen?

Maak het uzelf dan ook gemakkelijk en bezoek deze website. Ik was zo blij dat ik hier terecht kwam want zo kon ik het energielabel makkelijk aanvragen. De inspecteur was zo ingepland en hij kwam bij ons thuis in onze te verkopen woning en heeft de opname gedaan. Probleem opgelost, wij hebben onze plicht gedaan en de volgende bewoner heeft er 10 jaar wat aan!

Is het tijd om een energielabel aan te vragen?

Ga dan naar deze website, want

  • Ze vertellen u alles over het aanvragen van een energielabel
  • Via de site kunt u het label ook direct aanvragen
  • Bij vragen of opmerkingen kunt u contact met ze opnemen

Zo gezegd, zo gedaan, wij hebben gedaan wat we moesten doen en zijn superblij dat we er op tijd achter kwamen en dat het op tijd geregeld is!