Waar vind ik de beste tuinonderhoud artikelen?

2 min gelezen
schutting laten plaatsen

Een grasmaaier, heggenschaar of bladblazer kun je natuurlijk in het tuincentrum kopen, of in de bouwmarkt. Maar tegenwoordig kopen we de meeste tuin onderhoud artikelen online. 

Om te beginnen met het snoeien in de tuin is een goede snoeischaar van groot belang. De Felco 2 takkenschaar is een van de beste in zijn soort. De Felco Model 2 is een lichte, stevige snoeischaar voor het knippen van takken met een dikte tot 25 millimeter. Het bovenmes en het geklonken ondermes zijn vervaardigd uit hoogwaardig, gehard staal. De messen maken een nauwkeurige en duidelijke snede. Het bovenmes is uitgerust met een geïntegreerde draadsnijder waarmee bijvoorbeeld ook gegalvaniseerd binddraad geknipt kan worden zonder het mes te beschadigen. 

De comfortabele handgrepen zijn gemaakt van gesmeed aluminium. De antislipbekleding op de handgrepen en het stootblok beschermen je handen. De snede, de draadsnijder en de sapgoot zijn gemakkelijk en duurzaam ingesteld. 

Bij het werken in de tuin zijn niet alleen goede tuin accessoires zijn van belang. Ook jijzelf moet je goed uitrusten zodat je geen lichamelijke klachten oploopt bij het werken in de tuin. Goede schoenen zijn misschien wel een van de belangrijkste dingen bij het werken in de tuin. Neem bijvoorbeeld de Gripsport S3. Deze Grisport werkschoenen hebben alles wat de eindgebruiker van werkschoenen en veiligheidsschoenen mag verwachten. De Grisport S3 heeft een stalen veiligheidsneus en een stalen veiligheidszool en is water- en vuilafstotend. De stalen neus is geperforeerd waardoor ook de neus van de werkschoenen beter ademen.  
Wat betreft grond voeding kun je het best gaan voor biologische mest gazon in tegenstelling tot kunstmatige mest. Dierlijke mest bevat iets meer voedingsstoffen dan compost en verbetert ook de bodemstructuur. Organische mest is een combinatie van dierlijke mest en compost. Het voordeel van deze bodemverbeteraar is dat het voedingsstoffen langzaam afgeeft aan de bodem. Biologische en organische meststoffen betekenen niet dat het ten koste gaat van de kwaliteit en de uiteindelijke opbrengst. Organische, biologische meststoffen zorgen voor een meer gecontroleerde groei.