Waarom een overkapping in de tuin niet meer mag ontbreken

2 min gelezen
overkapping
overkapping

Je hebt voor het eerst een huis met een tuin gekocht? Dat is een fijne luxe en zeker geen overbodige luxe meer in Nederland. Het wordt hier namelijk steeds warmer in de zomer dus een tuin is heel fijn. Een overkapping in de tuin is echter nog fijner. Je wil namelijk wel een goede plek hebben om te zitten. Benieuwd waarom zoveel mensen tegenwoordig kiezen voor een overkapping? Dat lees je hier.

De zon is sterk

Het is gewoon een feit dat de aarde aan het opwarmen is. Daar kun je dus maar beter op voorbereid zijn. Wij Hollanders genieten het liefst van elke zonnestraal die we krijgen maar die tijd gaat veranderen als we straks zomers hebben waar hittegolven normaal zijn en zelfs meerdere keren voorkomen. Dan is in de zon zitten ineens niet meer leuk. Sterker nog: het is niet gezond. Zoveel in de zon zitten is heel slecht voor je huid. Je kunt er ziek van worden of zelfs kanker van krijgen. Een overkapping is dus pure zelfbescherming. Want buiten zitten doe je toch wel op mooie dagen. Dan kun je dus maar beter uit de zon blijven met die overkapping van je.

overkapping

Een duurzame optie

De reden dat steeds meer mensen kiezen voor een overkapping in plaats van een andere oplossing zoals een zonnezeil of een parasol is in het teken van duurzaamheid. Een zonnezeil gaat niet tien jaar mee. Een parasol eigenlijk ook niet. Dat zeil dat ervoor gebruikt wordt kan slijten en dan moet je weer een nieuwe kopen. Een overkapping daarentegen gaat echt lekker lang mee.